Uitgelichte berichten


Jamie tegen de wereld - L.D. Lapinski

Jamie tegen de wereld is een ontzettend goed boek. Ik was al fan van L.D. Lapinski maar na dit boek al helemáál. Mijn favoriete onderdeel was nog wel dat nergens werd verteld wat voor gender de dokters Jamie als baby hadden toebedeeld. Want dat maakt immers helemaal niet uit. Jamie is non-binair. Klaar! Een verhaal over gerechtigheid, vriendschap, trouw zijn aan jezelf en je plek in de wereld vinden en innemen. Iedereen moet dit boek lezen! 

Lees meer »

Niet weg te poetsen - Mazey Eddings

Een grappig, eerlijk, hartverwarmend verhaal met rauwe randjes. Niet weg te poetsen heeft de beste anxiety representatie die ik ooit heb gelezen. Het boek leest als een trein, zonder dat dit ten koste gaat van de emoties, gevoelens en ontwikkeling van de personages. Ik heb er een nieuwe favoriet bij, Mazey Eddings is een nieuwe auto-buy auteur en ik kan niet wachten om deel 2, Haar allerbeste fout te lezen! Mensen, lees dit boek, want dit wil je niet missen.

Lees meer »

Jij en ik - Chloe Liese

Jij en ik is een prachtig verhaal. Willa en Ryder vormen een van mijn favoriete koppels. Ik hou zo ontzettend veel van die twee. Maar ik moest vanbinnen wel een beetje huilen van de vele (validistische) vertaalfouten. Ik miste op zo veel plekken nuance. Regelmatig dingen die misgingen die makkelijk op internet te vinden zijn… Onnodige fouten dus.

Lees meer »

Disability representatie per categorie


Over mij


Hi, mijn naam is Annemarie. Ik ben chronisch ziek, neurodivergent en gek op lezen.

Ik recenseer voornamelijk boeken met een disabled personage! Hierbij neem ik mijn eigen levenservaring natuurlijk mee.

Bij diversiteit vergeten mensen vaak de categorie disability. Dus ik zet me in om die boeken ook onder de aandacht te brengen. Iedereen verdient het om zich in een boek te herkennen!

Daarnaast zijn verhalen met gehandicapten representatie werkelijk prachtig. Die wil je niet missen!

Lees divers, lees disability ♡


Maak jouw eigen website met JouwWeb