Uitgelichte berichten


Het Cassandra complex- Holly Smale

Toen ik begin 2023 besloot om ook mentale gezondheid en neurodivergentie op mijn blog mee te nemen, wist ik gelijk dat ik Het Cassandra complex wilde bespreken. Ik heb onwijs genoten van Holly's Geek girl serie en was heel benieuwd naar de autisme representatie in dit verhaal aangezien Holly zelf ook autistisch is!

Lees meer »

Lola wil dansen - Jette Schröder

Dit boek was totaal niet op mijn radar tot ik een persbericht van Kluitman ontving. Een boek over dansen met disability representatie?! Yes please. Normaal lees ik natuurlijk geen AVI boeken want ik werk niet in het onderwijs of iets dergelijks. Maar boeken van eigen bodem met disability representatie vind ik ontzettend belangrijk dus ik vroeg een recensie exemplaar aan. Vandaag bespreek ik de accuratesse van de representatie!

Lees meer »

Jij en ik - Chloe Liese

Jij en ik is een prachtig verhaal. Willa en Ryder vormen een van mijn favoriete koppels. Ik hou zo ontzettend veel van die twee. Maar ik moest vanbinnen wel een beetje huilen van de vele (validistische) vertaalfouten. Ik miste op zo veel plekken nuance. Regelmatig dingen die misgingen die makkelijk op internet te vinden zijn… Onnodige fouten dus.

Lees meer »


Disability representatie per categorie


Over mij

Hi, mijn naam is Annemarie. Ik ben chronisch ziek, neurodivergent en gek op lezen.

Ik recenseer voornamelijk boeken met een disabled personage! Hierbij neem ik mijn eigen levenservaring natuurlijk mee.

Bij diversiteit vergeten mensen vaak de categorie disability. Dus ik zet me in om die boeken ook onder de aandacht te brengen. Iedereen verdient het om zich in een boek te herkennen!

Daarnaast zijn verhalen met gehandicapten representatie werkelijk prachtig. Die wil je niet missen!

Lees divers, lees disability ♡


Maak jouw eigen website met JouwWeb