Home » Artikelen

Artikelen


5x favorieten van eigen bodem

21 februari was het de internationale dag van de moedertaal. Ik wilde toen deze blogpost al online gooien maar dat is wegens persoonlijke omstandigheden niet gelukt. Maar omdat ik jullie graag boeken aansmeer wilde ik deze blog alsnog delen!

Lees meer »

Hebban 2021 checklist challenge

Toen ik op instagram vertelde dat ik een boek had gevonden voor elke prompt uit de hebban checklist 2021 challenge, kreeg ik veel vragen en berichtjes. Dat bracht me op het idee er een blogpost over te schrijven. En na een poll in mijn instagram story wist ik het zeker. Jullie wilden graag weten hóe ik het had gedaan en welke boeken ik heb uitgekozen. Dus vandaag leg ik het allemaal uit!

Lees meer »

7x boeken van POC auteurs

Het is vandaag 21 maart. Internationale dag tegen racisme en discriminatie! Om dit onder de aandacht te brengen deel ik vandaag zeven boekentips. De auteurs zijn van kleur, net als hun personages. Het is bizar dat we blij zijn als er gemixte personages in een boek zitten. Dat we dit vaak expliciet benoemen. Het zou normaal moeten zijn! Het zou genormaliseerd moeten worden. Gelukkig wordt het langzaam aan wat beter. Maar er is nog een lange weg te gaan. Dagen als vandaag zijn perfect om hier aandacht voor te vragen. Genoeg gekletst. Hier komen mijn tips:

Lees meer »

5x boeken om bij weg te dromen

Het is weer zo ver. Het is 14 februari. De dag van de liefde. Een commercieel concept natuurlijk. Om ons veel geld te laten uitgeven. De liefde zou elke dag, elk moment gevierd moeten worden.

Lees meer »

7x boekentips voor je verlanglijstje

Hallo hallo lieve mensen. Het is bijna sinterklaas. Misschien zit je helemaal in de stress. Moet je nog lastminute aankopen doen. Ik zal je een handje helpen. Hier een aantal boeken voor een zacht prijsje, perfect voor die young adult verslaafde bij jou in de familie. Of lekker voor jezelf natuurlijk. En vier je nou geen sinterklaas maar misschien kerst of komt bijvoorbeeld je verjaardag er aan. Deze tips gelden net zo goed!

Lees meer »

Interview Laura Diane

Over een paar dagen verschijnt er weer een boek. Een Young Adult. Ja dus, hoor ik je denken. Maar dit is niet zomaar een boek. Dit is een debuut. Dit is een boek van eigen bodem. Een post-apocalyptisch, dystopisch debuut van Nederlandse bodem. De auteur is een kreeft, schrijft onder een pseudoniem en heeft haar sterrenbeeld op haar enkel laten tatoeëren. Ik heb het natuurlijk over topvrouw Laura Diane en haar debuut 'Als de nacht eindigt'!!

Lees meer »

Trigger warning; vanaf nu ook op mijn blog!

Er is de laatste tijd veel gedoe op blogs en bookstagram. Mensen vliegen elkaar aan en het gaat er soms lelijk aan toe. Er is veel kritiek! Tuurlijk is het goed om te vertellen als iets niet goed gaat. Maar de manier waarop vind ik gewoon jammer.

Lees meer »

Waarom ik geen sterren meer geef

Denk je aan een recensie. Dan denk je hoogst waarschijnlijk aan sterren. Niet die twinkelende gasbollen in de lucht. Nee die dingen die je gebruikt om je waardering mee aan te tonen. Super handig toch zou je denken. Nou niet helemaal dus! Ik leg je uit waarom.

Lees meer »

Tags


Dagen van de week in boeken

Een jaar of twee terug waren er op instagram heel veel boeken tags. Een van die tags was #daysoftheweekinbooks tag. Ik heb geen idee wie er mee begonnen is, maar ik heb hem aangepast in het Nederlands. Wil je deze tag ook doen? Lijkt me superleuk, maar verwijs je dan wel even naar mij? 

Lees meer »

De grote herfst booktag

Mijn vriendin Nora heeft op haar blog geekish.nl een hele leuke boekentag online gegooid. En vandaag ga ik de tag ook doen. De dagen worden kouder. De temperaturen zakken. Ik doe mn sfeerlichtjes weer aan. Tijd om me onder te dompelen in de herfst. Deze tag leek me daar perfect voor!

Lees meer »

Wrap-ups


Wrap-up maart 2021

Maart was een goeie maand voor mij. Ik heb veel kunnen lezen en ben langzaamaan weer begonnen met het posten van instagram berichten en blogposts. Ben je benieuwd naar mijn leesgedrag van maart? Lees dan snel verder.

Lees meer »

Wrap-up februari 2021

Hallo lieve mensen! De maand is omgevlogen. Ik had qua gezondheid niet zo'n geweldige maand maar ik heb uiteindelijk best veel boeken kunnen lezen! Vandaag geef ik een kort overzicht. En hopelijk voel ik me in maart weer goed genoeg om recensies, blogposts en foto's te plaatsen!

Lees meer »

Wrap-up januari 2021

Hallo lieve mensen! Ik heb een rare maand gehad, heb vele dagen niet kunnen lezen. En ik voel me niet al te geweldig. Daarom is het op mijn blog en instagram wat stiller dan je van me gewend bent. Maar vandaag heb ik een kort overzicht van mijn leesmaand gemaakt. Jullie gaven op instagram aan dat jullie die leuk vinden om te lezen, dus here you go! Enjoy :)

Lees meer »

Wrap-up 2020

Wauw, in 2020 heb ik meer boeken gelezen dan ooit tevoren. Mijn blog groeide, ik startte de blogrubriek disability op dinsdag en ik voegde belachelijk veel boeken aan mijn collectie toe. Ik recenseerde 71 boeken, ik las 16 boeken van eigen bodem en ik ontdekte veel nieuwe favorieten. Genoeg gekletst, dit zijn de boeken die ik in 2020 las! 

Lees meer »

Wrap-up december 2020

Begin december kreeg ik de griepprik. En daar ben ik behoorlijk belabberd van geworden. En daardoor heb ik vele dagen niet kunnen lezen. *boehoee*. Maar vandaag deel ik mijn boekgerelateerde activiteiten van afgelopen maand!

Lees meer »

Wrap-up november 2020

Ik heb niet zo veel kunnen lezen als ik zou willen. Maar de boeken die ik las waren zó leuk! Lees snel verder dan vertel ik je welke boeken ik heb gelezen, hoe het met mijn TBR gaat en wat mijn favoriete boek van de maand was.

Lees meer »

Wrap-up oktober 2020

Ik heb deze maand weinig dagen kunnen lezen. Vaak had ik wel zin om te lezen maar ontbrak de concentratie. Balenn. Maar de boeken díe ik las, waren bijna allemaal ge-wel-dig!

Lees meer »

Wrap-up september 2020

Ik had hele andere plannen deze maand. Ik wilde bepaalde boeken lezen maar ik had er geen zin in. De afgelopen weken las ik waar ik zin in had nog veel meer dan anders. Ondanks ongunstige omstandigheden las ik een flink aantal boeken!

Lees meer »

Wrap-up augustus 2020

Augustus is voorbij. Ik ben helemaal klaar voor de herfst! Hitte is niet mijn ding en dat bleek. Door de warmte heb ik twee week lang heb ik geen letter gelezen. Maar ondanks dat staat mijn totaal gelezen boeken deze maand op 10!

Lees meer »

Wrap-up juli 2020

Het is al weer augustus. Het jaar vliegt om! En de maand juli is voor mijn gevoel ook omgevlogen. Wat lezen betreft dacht ik een slechte maand te hebben. Er waren veel dagen dat ik niks heb kunnen lezen. Maar toen ik alles op een rijtje zette bleek dat ik juist véél had gelezen. Maar liefst twaalf boeken (**schouderklopje**). Maar weer heb ik niks van mn TBR kunnen strepen... mijn voornemen voor augustus wordt dus om mn TBR verder aan te pakken. Oke, genoeg gekletst over aankomende maand, het is tijd om terug te blikken.

Lees meer »

Wrap-up juni 2020

In juni had ik mijn ups en downs. Door de hitte heb ik dagen niks kunnen lezen. Maar de rest van de maand was ik op dreef! En ik heb belachelijk veel boeken aan mn collectie toegevoegd....

Lees meer »

Wrap-up mei 2020

Ik heb afgelopen maand mijn nieuwe blogrubriek Disability op dinsdag geïntroduceerd en hier een aantal boeken voor gelezen! Mijn leesmaand was niet optimaal maar ik heb genoten, en daar gaat het om!

Lees meer »

Maak een Gratis Website met JouwWeb