De vlucht van Omid - Lysette van Geel

Toen ik opzoek was naar boeken met disability representatie, had ik niet verwacht een vluchtelingenverhaal tegen te komen! Maar het was mooi om een boek te lezen gebaseerd op de werkelijkheid, own-voices maar toch niet helemaal. Omid en Lysette hebben samen een prachtig boek neergezet en ik kan niet wachten om jullie er meer over te vertellen!

Lees meer »

Zoek het uit, Chloe Brown - Talia Hibbert

Van mijn buitenlandse chronisch zieke vrienden had ik zó veel goeds gehoord over dit boek. Ik heb de eerste paar hoofdstukken in het Engels gelezen maar toen moest hij helaas terug naar de bieb. Ik wilde Z&K mailen met de vraag of ze dit boek zouden willen vertalen. Helaas ging het heel slecht met mijn gezondheid vorig jaar waardoor dat niet is gelukt. (Ik heb een vriendin laten mailen, thanks Monique!). Je snapt dus wel HOE BLIJ ik was toen bleek dat Zomer en Keuning de trilogie zou gaan uitgeven.

Lees meer »

Voorbij het Wederwoud - Valentijn Ringelberg

Zonder verwachtingen begon ik aan dit boek. Ik wist dat er een chronisch ziek personage in zat en dat het een fantasy verhaal was. Verder niets. Helaas was dit verhaal een flinke teleurstelling... Het had zo goed kunnen zijn, maar er werden veel schadelijke opvattingen over chronisch ziekzijn benadrukt. De recensies zijn over het algemeen erg positief en Valentijn Ringelberg wordt geprezen voor zijn schrijfstijl en dat snap ik wel!

Lees meer »

De grand tour van Henry Montague - Mackenzi Lee

Een eerlijke waarschuwing vooraf, historische fictie is niet mijn gebruikelijke genre. Ik heb het nooit echt leuk gevonden... Toch wilde ik dit boek graag lezen om de disability representatie te checken. Ik heb me door het boek heen geworsteld en vandaag deel ik mijn eerlijke mening.

Lees meer »

Vals spel! - Peter Vervloed

Tot nu toe heb ik 'normale' boeken besproken in deze rubriek. Maar vandaag wil ik een AVI boek bespreken. Ik had nou niet bepaald hoge verwachtingen van zo'n kort en makkelijk boek, maar wauw wat ben ik positief over dit verhaal!

Lees meer »

De falling in love montage - Ciara Smyth

Als ik ergens naar uit keek dan was het de Nederlandse vertaling van de falling in love montage. Toen ik de flaptekst op Epic Reads las en de omslag zag was ik gelijk verliefd. Hopelijk komt er een Nederlandse vertaling want dit boek lijkt me fantastisch! Ik wachtte rustig af en ja hoor, het boek werd vertaald. Helaas verschoof de verschijningsdatum een jaar, maar nu is het eindelijk zo ver. Ik heb het boek gelezen en ben positief verrast. Dit verhaal is nog zo veel beter dan ik had gehoopt!

Lees meer »

Een vloek zo eenzaam - Brigid Kemmerer

Ik hou van sprookjes, ik hou van badass vrouwelijke personages en ik hou van boeken met disability representatie. Dit boek heeft het allemaal. I LOVE IT! Altijd als ik een boek ontdek met een chronisch ziek of disabled hoofdpersonage raak ik enthousiast. En altijd hoop ik dat de auteur het goed heeft gedaan. Dat de representatie klopt. En gelukkig is de representatie in dit boek uitstekend.

Lees meer »

Timur - Gaby Rasters

In 2020 heb ik dit boek al een keer gelezen. Maar slimmerd die ik was heb geen notities gemaakt tijdens het lezen. Ik was toen der tijd te ziek om te bloggen, dus toen ik me wat beter voelde en de recensie wilde schrijven was alles te ver weggezakt en had ik geen notities om op terug te vallen... Gelukkig vond ik het een erg leuk boek en was het geen straf om het boek nu opnieuw te lezen. Dit keer mét notities, zodat ik jullie hopelijk in deze recensie kan overtuigen dit boek te gaan lezen!

Lees meer »

Besties voor altijd - Mirjam Mous

Toen ik boeken opzocht om te bespreken kwam ik de maffe meiden boeken van Mirjam Mous tegen. Ze waren al wat ouder dus ik wist niet zeker of ik ze zou bespreken. En toen zag ik dat de vier boeken in een bundel opnieuw uitgegeven zouden worden. In een nieuw jasje en met kleine aanpassingen om het wat meer van nu te maken. Van de uitgeverij heb ik een gratis exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Bedankt!

Lees meer »

De verloren bloem van de sjamaan - Davide Morosinotto

Het was een tijd geleden dat ik de achterflap van het boek las, en ik was vergeten dat het over een ziek meisje ging. Tot Axelle me een berichtje op Instagram stuurde. Daardoor herinnerde ik het weer! Daardoor werd ik nieuwsgierig en was 'de verloren bloem van de sjamaan' mijn eerst volgende boek. Dankjewel voor de herinnering Axelle! En bedankt TDM Publishing voor het toesturen van een exemplaar.

Lees meer »

De ijstuin - Guy Jones

Naast Young Adult boeken wilde ik ook graag wat kinderboeken bespreken binnen deze rubriek. En in mijn zoektocht kwam ik De ijstuin van Guy Jones tegen. Een verhaal over een meisje dat niet in de zon mag komen. Uitgeverij Leopold heeft me een exemplaar opgestuurd om te bespreken, bedankt daarvoor!

Lees meer »