De kerstmisaurus (en de winterheks) - Tom Fletcher

In januari las ik De Kerstmisaurus al eens. Ik was helemaal verliefd op het verhaal. Een kinderboek vol vriendschap, familie en magie. En de hoofdpersoon zit in een rolstoel!! Ik was vastbesloten het boek opnieuw te lezen in december en dat heb ik gedaan. En vandaag deel ik mijn leeservaring met jullie!

Lees meer »

SchEef - Marlies Allewijn

Een tijdje geleden vroeg ik of jullie nog tips hadden voor Disability op dinsdag. Boeken die jullie erg leuk vonden of benieuwd waren naar mijn mening er over. En een van jullie attendeerde me op het boek SchEef van Marlies Allewijn. Ik leende het boek bij de bibliotheek en vandaag deel ik mijn leeservaring met jullie.

Lees meer »

Het omgekeerde van altijd - Justin A. Reynolds

In 2019 las ik het omgekeerde van altijd al een keer. Ik zag het boek bij de bibliotheek liggen en was helemaal enthousiast. Een van de personages was chronisch ziek! Net als ik!! Het eerste boek waarin ik mezelf herkende. Door dit boek kwam ik op het idee deze blogrubriek te starten. Want verder kon ik geen boeken vinden over mensen zoals ik. Afgelopen maand las ik het boek opnieuw en ik kan vast verklappen, ik vond het boek nog veel beter dan de eerste keer dat ik het las!

Lees meer »

Liefde van A tot Z - S.K. Ali

Toen ik Liefde van A tot Z in de najaarsbrochure zag staan was ik gelijk enthousiast. Yess een nieuw boek om te bespreken in mijn rubriek. Een nieuw boek op de Nederlandse boekenmarkt met representatie voor chronisch zieken. Maar dit boek is zo veel meer dan dat!

Lees meer »

Rosie hartje Jack - Mel Darbon

Toen ik in februari de #BB10jaar challenge won, kreeg ik een leuk pakket vol boeken en goodies opgestuurd. Een van die boeken was Rosie♡ Jack. Natuurlijk perfect om te bespreken binnen deze rubriek! Het heeft een aantal maand geduurd maar ik heb het boek gelezen en zal vandaag mijn leeservaring met jullie delen. Ik kan alvast vertellen dat het boek heel anders was dan ik had verwacht!

Lees meer »

Spoken - Raina Telgemeier

'Spoken' heb ik gelezen omdat een van jullie het me aanraadde. Ik weet helaas niet meer wie, maar bedankt! Want dit boek is alles waar ik op gehoopt had en nog veel meer. Ook grote dank aan uitgeverij Condor voor het toesturen van een exemplaar.

Lees meer »

In mijn hoofd - Sharon M. Draper

Een tijd geleden al weer, kreeg ik dit boek kado van Monique (@eressea_books). Mijn moeder las het boek gelijk en vond het een prachtig verhaal. Inmiddels heb ik het verhaal ook gelezen en kan ik me alleen maar aansluiten bij wat m'n moeder zei. In mijn hoofd is prachtig!

Lees meer »

Alles wat je lief is - Nicola Yoon

Toen ik op zoek was naar young adult boeken voor deze rubriek herinnerde ik me het boek Alles wat je lief is. Ik las dit boek een aantal jaar geleden toen het net uit was. Toen vond ik het een geweldig boek (op het einde na). Nu ik wat ouder ben zie ik hoe veel er mis is met dit verhaal!

Lees meer »

Helena - Bieke Vanlaeken

Toen ik op zoek ging naar boeken voor Disability op dinsdag wilde ik ook graag wat minder bekende boeken bespreken. Helena is daar het perfecte voorbeeld van. Helaas viel het boek me een beetje tegen. Waren mijn verwachtingen te hoog?

Lees meer »

De geur van groen - Pamela Sharon

Toen ik bezig was met de voorbereidingen voor Disability op dinsdag keek ik er enorm naar uit om de geur van groen te herlezen. Zou hij nog net zo leuk zijn als de eerste keer dar ik hem las? En jahoor, dit boek is nog steeds fantastisch. Echt een verhaal dat je keer op keer kan lezen zonder verveeld te raken!

Lees meer »

Wat jij niet ziet - Eric Lindstrom

Een beetje huiverig was ik voor dit boek. Het gaat naast blindheid namelijk ook over rouwverwerking en het ontrafelen van het verleden. Ik was bang voor te veel drama en een zoektocht die me niet interesseerde. Niks daarvan was gelukkig waar! Ik heb enorm genoten van wat jij niet ziet.

Lees meer »

Het vuur in mij - Erin Stewart

Ik had al veel positieve reacties gehoord over dit boek. Maar ik was een beetje bang dat dit zo'n overhyped boek zou zijn. Gelukkig is dat helemaal niet het geval. Alle lof is helemaal terecht. En vandaag leg ik je uit waarom dit boek zo goed is en waar het beter had gekund. Natuurlijk zonder te spoileren!

Lees meer »