Albino - Elizabeth LaBan

Het is weer tijd voor een nieuwe disability op dinsdag. Vandaag deel ik een boek over een albino jongen met jullie! Het is al een wat ouder boek, uit 2014 zelfs. Maar ik vond het een bijzonder verhaal en wilde dit jullie niet ontzeggen.

Lees meer »

Ongehoorzaam - Whitney Gardner

Het is weer dinsdag! Tijd om een boek met beperking in het zonnetje te zetten. Vandaag een doof meisje in de hoofdrol! Duik in de wereld van doven en streetart en laat je meevoeren in dit heerlijke verhaal.

Lees meer »

Midnight sun - Trish Cook

Een voor mij compleet onbekend boek. Toen ik boeken ging uitzoeken voor de rubriek Disability op dinsdag bladerde ik oude catalogi door. Op zoek naar geschikte boeken. Zoals je je kan voorstellen vond ik er niet veel. Maar Midnight sun sprak me aan. Als iemand die huisgebonden is én absoluut niet in de zon mag komen kwam dit boek behoorlijk dicht bij mijn werkelijkheid. Ik hoopte me te kunnen identificeren met hoofdpersonage Katie Price. En ik kan je vast verklappen, dit boek heeft me niet teleurgesteld!

Lees meer »

Nieuwe rubriek: Disability op dinsdag

Iedereen verdient het om een boek te lezen waar ze zich in herkennen. Een personage die op hen lijkt. Gelukkig worden er steeds meer diverse boeken uitgegeven en is de kans groter dat je je gelijke vindt in een boek. Zo komen er steeds meer boeken met een hoofdpersonage van kleur. Auteurs van kleur die opstaan en hun verhaal doen. Maar de boeken met een disability in de hoofdrol blijven helaas achter!

Lees meer »