Recensies


Tussen twee vuren - Laura Diane

Als jullie mij een beetje kennen, weten jullie dat ik gek ben op disney en sprookjes. Dus als ik ergens naar uitkeek was het dit boek wel! En wauwww het is nog zo veel vetter dan ik me had kunnen voorstellen!

Lees meer »

Verguld - Marissa Meyer

Zoals jullie weten ben ik gek op sprookjes en hervertellingen. Ik heb dan ook het hele huis bij elkaar gegild toen ik hoorde dat Blossom Books dit boek zou uitgeven. Een repelsteeltje hervertelling van de sprookjes Queen, Marissa Meyer herself. En dan ook nog als special edition met goud op snee?! Ik kon mijn geluk niet op. En het verhaal heeft me niet teleurgesteld!

Lees meer »

Zo moet het zijn - Becky Albertalli & Adam Silvera

'Wat als dit het is' is een van mijn favoriete boeken. Weet ik nog helemaal waar het over gaat? Nee, helemaal niet. Maar het gevoel dat ik kreeg tijdens het lezen is me altijd bij gebleven. En zeg nou zelf, een Meet cute in een postkantoor in New York klinkt toch ook geweldig? Het einde vond ik alleen een beetje jammer, gelukkig is er nu een vervolg en ik heb er weer van gesmuld!

Lees meer »

Liefdeloos - Alice Oseman

Ik kwam er gister achter dat het van 23 tot 29 oktober Asexual awareness week is. Dus de timing van deze recensie is helemaal toepasselijk! Zoals jullie weten ben ik gek op de heartstopper comics. En ik was heel benieuwd naar de boeken. Van Best of YA heb ik een exemplaar van Liefdeloos ontvangen om te recenseren en wauw; dit boek is zo anders en toch ook precies wat ik er van had verwacht. Het was prachtig en ik kan niet wachten om Alice hun andere boeken te lezen!

Lees meer »

Catfish blues - Sara Lövestam

In februari las ik Als vuur, en ik vond het een heerlijk verhaal. Een bijzonder tempo, maar dat beviel me wel. Daardoor was ik heel benieuwd naar Catfish blues, geschreven door dezelfde auteur; Sara Lövestam. Helaas viel dit boek me behoorlijk tegen...

Lees meer »

Blogtour: Word volwassen, Eve Brown - Talia Hibbert

In de eerste twee delen werkte Eve me een beetje op de zenuwen. Ik kreeg geen hoogte van haar en ze werd zó kinderachtig neergezet. Ik was daardoor heel benieuwd naar dit verhaal. Eindelijk vanuit Eve's perspectief lezen. Wie was ze nou echt? Wat ging er in haar om. Ik heb gelukkig duidelijkheid gekregen. Eve is best oké! (Om in Jacob's woorden te spreken, haha)

Lees meer »

Heartstopper deel 4 - Alice Oseman

Het is vandaag Dag van de Biseksualiteit. Dus wat is nou een beter moment om een recensie te plaatsen van het boek met een van mijn favoriete Bi personages. Nick voelt zich inmiddels helemaal thuis in zijn identiteit, het was mooi om hem zo te zien. En ja, dit verhaal bespreekt zwaardere onderwerpen, maar de schrijfstijl is op en top Alice en de toon voelde hoopvol.

Lees meer »

Snap de hint, Dani Brown - Talia Hibbert

Toen ik Zoek het uit, Chloe Brown las ben ik helemaal verliefd geworden op Talia Hibbert's schrijfstijl. Snap de hint, Dani Brown was dan ook een feestje om te lezen. Er was aandacht en ruimte voor serieuze onderwerpen maar ik heb in maanden niet zoveel hardop gelachen om een boek!

Lees meer »

Bright - Jessica Jung

Honestly? Ik had meer van dit boek verwacht. Ik was enthousiast na het lezen van de flaptekst. Mode, Paris Fashion Week? YES PLEASE. En er komt een leuke jongen in beeld? Kom maar op. Maar helaas voelde alles behoorlijk oppervlakkig en niet uitgewerkt. Dit boek had zo veel potentie maar er waren te veel elementen en te weinig pit.

Lees meer »

Het Avery Shaw-experiment - Kelly Oram

Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op Cinder & Ella. Ik vond de schrijfstijl heerlijk en de representatie was uitstekend. Heel blij werd ik, toen uitgeverij de Fontein Avery Shaw aankondigde! Ik verwachtte een heerlijke summerread en werd positief verrast dat ook dit verhaal disability representatie heeft! Hoofdpersonage Avery heeft namelijk een sociale angststoornis.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb