De complete kronieken van Narnia - C.S. Lewis

Gepubliceerd op 12 november 2019 om 14:00


Titel De complete kronieken van Narnia
Auteur C.S. Lewis
Uitgeverij Kokboekencentrum

Ik las Narnia voor het eerst drie jaar geleden. Schandalig ik weet het. Maar het mij gewoon nooit voorgelezen als kind. Ik vond de verhalen prachtig en wilde graag een kopie hebben. Toen zag ik in de brochure van kok boekencentrum dat ze heruitgave van de komplete kronieken van Narnia zouden publiceren. Wat een perfecte timing! Ik kreeg een recensie exemplaar opgestuurd. Hartelijk dank daarvoor!

Het verhaal

Het boek 'De complete Kronieken van Narnia' van C.S. Lewis is een klassiek fantasyverhaal. In deze prachtige, gebonden uitgave zijn de zeven delen uit de serie gebundeld. De prachtige kleurenillustraties maken het lezen tot een feest. Al meer dan vijftig jaar heeft het land van Narnia miljoenen lezers over de hele wereld in zijn macht. Dit betoverend mooie boek zal velen, en zeker ook jonge kinderen, aanspreken.

Mijn leeservaring

Wat was het heerlijk om me weer onder te dompelen in de wereld van Narnia. Ik heb het gemist. De personages zijn zo sterk en vol diepte. De boodschap is zo diepgaand, veel meer dan je meestal in kinderboeken ziet. Ik kan hier een hele poos over praten maar dat gaan we niet doen. Omdat alle zeven delen in deze bundel zitten ben ik bang om te spoileren en zal ik niet inhoudelijk op de tekst in gaan. Vandaag ga ik het meer over de vormgeving hebben!

Op instagram heb ik de vraag gesteld of jullie liever losse delen of liever een bundel lezen. De antwoorden waren gemixt. Daarom zal ik nu een pro's en cons lijstje maken toegespitst op dit specifieke boek!

Voordelen Nadelen
Alles in 1 dus minder ruimte kwijt in je kast Het boek is groot en niet compact
Prachtige illustraties in kleur Lastiger voor kinderen om zelf te lezen.
Goudfolie Het boek is zwaar
Dustjacket/stofomslag. Zo blijft het boek mooi en verkleurt hij niet in de zon De layout leest minder prettig dan een normaal boek: 2 kolommen op een pagina
Kaarten
Gekleurde kaders. Elk deel z'n eigen kleur
Super fotogeniek
Gebonden dus stevig

Zoals je ziet heeft dit boek zo z'n voor én nadelen. Het is een prachtige editie met illustraties in kleur. Het bevat kaarten en platen. Ook is de tekst omlijst in een groot gekleurd kader. Elk boek heeft zn eigen kleur kader. 

Het leest wat minder praktisch dan een normaal boek maar het is zeker te doen! De tekst staat in twee kolommen, dit is even wennen. Omdat hij zo zwaar is kan ik me voorstellen dat dit voor jongere kinderen niet te doen is. Maar dit is een fantastisch boek om voor te lezen! Ik zal zo nog foto's laten zien van een aantal illustraties.

Oh en trouwens. Vijfenvijftig euro klinkt misschien duur. Maar bedenk je dan dat je zeven boeken krijgt! Een normaal kost een deel van narnia met harde kaft al snel tussen de vijftien en twintig euro. Dat keer zeven. Dan is vijfenvijftig euro een koopje!

Oke dan heb ik een vraagje. Of je narnia nou wil hebben of niet. Stél je gaat hem aanschaffen. Zou je dan overwegen deze bundel te kopen?

Zou jij deze editie overwegen te kopen?

Conclusie

Wat mij betreft overtreffen de voordelen de nadelen en raad ik deze prachtige editie van Narnia aan. De illustraties zijn zó mooi. Een aanwist voor iedere boekenkast!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb