Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 om 14:00


Titel Aan alle jongens van wie ik hield
Serie To all the boys I loved before #1
Auteur Jenny Han
Vertaler Ellis Post Uiterweer, Anna Post Uiterweer

Een serie die ik al heel lang wilde lezen was aan alle jongens van wie ik hield. Toen ik er achter kwam dat je bij de bibliotheek ook gratis e-books kan lezen heb ik deel 1 gelijk gedownload!

Het verhaal

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht... en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Mijn leeservaring

Dit was voor het eerst in hele lange tijd dat ik weer eens een e-book las. Ik had veel last van mn gewrichten en kon moeilijk een boek vasthouden. M'n telefoon lukte nog wel gelukkig. Ik heb de instellingen in de app aangepast. Het scherm in de nachtstand en de letters extra groot gemaakt. Toen kon ik gaan lezen.

We volgen de half Koreaanse Lara Jean Covey. Ze is zeventien en gaat naar de middelbare school. Het boek is vanuit de ik geschreven en daardoor kon ik me erg goed identificeren met Lara Jean. De liefde in het boek is tastbaar. Ik beleefde mn eigen verliefdheid opnieuw. Heb een crush op Peter K gekregen en ben gevallen voor de schattige Kitty. Lara Jean's jongere zusje. Margo, haar oudere zus, vond ik juist niet zo leuk. Te betuttelend. En Lara Jean zelf. Tja. Een leuke meid die wat pech heeft gehad en moet dealen met bindingsangst. Het boek las als een trein en had een prettige opbouw. Maar die cliffhanger op het einde!! Ik heb gelijk deel twee gedownload om verder te lezen.

Conclusie

Aan alle jongens van wie ik hield is een heerlijk verhaal. Een luchtig en romantisch verhaal met humor.

In de zomervakantie heb ik de verfilming gezien. En die vond ik al heel leuk. Maar het boek was nog veel leuker. Hoe cliché, ik weet het. Zekerweten een aanrader.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.