Ps. Ik hou nog steeds van je - Jenny Han

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 om 14:00


Titel Ps. Ik hou nog steeds van je
Serie To all the boys I loved before #2
Auteur Jenny Han
Vertaler Ellis Post Uiterweer, Anna Post Uiterweer
Uitgeverij Moon

Na de cliffhanger in 'aan alle jongens van wie ik hield' kon ik niet wachten om in deel twee te starten. Ik downloadde daarom gelijk het boek en las verder. Weer een heerlijk verhaal met wat drama.

Het verhaal

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

Mijn leeservaring

In deel 1 lazen we dat Lara Jean een neprelatie aangaat met Peter Kavinsky. Stiekem is hij eigenlijk best leuk! Ze wordt dan ook écht verliefd. Een verwarrende tijd. Haar zus Margo is er niet om haar te helpen. En met Josh praat ze bijna niet meer. En dan krijgt ze een brief. Het is een antwoord op een van de liefdesbrieven die ze geschreven had!

Een leuk aspect in het boek vond ik dat Lara Jean in het bejaardentehuis gaat werken. Hier sluit ze vriendachap met 'Stormy' een pittig omaatje met een wilde jeugd. Ze zorgt er voor dat Lara Jean wat losser wordt en wat meer leuke dingen gaat doen. Geen verkeerde invloed dus.

Helaas pindakaas zat er in dit boek een beetje een liefdesdriehoek. Zoals jullie weten vind ik die maar niks. Gelukkig was het niet de hoofdlijn in het verhaal. Maar hierdoor vond ik het boek toch wat minder leuk dan zijn voorganger.

Ook viel het me op dat bepaalde dingen in de film van aan alle jongens van wie ik hield, zich pas afspelen in het tweede boek. Ik ben daarom heel benieuwd of de tweede film ook van het derde boek dingen meepakt.

Conclusie

Een heerlijk meidenboek die je niet aan de kant wil leggen. Minder leuk dan het eerste deel maar zekerweten de moeite om te lezen. Aanrader!

Lees hier de recensie van deel één, 'Aan alle jongens van wie ik hield'.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb