Veel liefs, Lara Jean - Jenny Han

Gepubliceerd op 22 oktober 2019 om 14:00


Titel Veel liefs, Lara Jean
Serie To all the boys I loved before #3
Auteur Jenny Han
Vertaler Ellis Post Uiterweer, Anna Post Uiterweer
Uitgeverij Moon

Toen ik deel twee uit de 'aan alle jongens van wie ik hield' trilogie, wat minder vond dan deel één was ik heel benieuwd naar het slotdeel. Zou het echt een slot zijn? Een open einde? Ze leefden nog lang en gelukkig? Ik was heel benieuwd of 'Veel liefs, Lara Jean' beter zou zijn dan 'Ps. Ik hou nog steeds van je'.

Het verhaal

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

Mijn leeservaring

Ik was benieuwd of het een passend slot zou zijn. Nou een ding kan ik je vertellen. Het was een slot. Het hele boek voelde als het einde. En ik weet niet helemaal wat ik daar van vind. 

Het verhaal werd netjes opgebouwd en het plot zat goed in elkaar. Toch voelde het voor mij een beetje gehaast. Heel definitief. Dit is het einde. En ik wilde helemaal niet dat het zou eindigen!

De relatie tussen de personages was redelijk voorspelbaar maar dit stoorde me niet. Veel elementen uit de trilogie voelen voorspelbaar maar dit stoorde me nooit. Het loopt gewoon. Het leest heerlijk weg. 

Het enige waar ik me aan stoorde was hoe naïef Lara Jean is. Maar dit hoort gewoon bij haar personage en maakt het boek dus niet minder goed. Dat is gewoon een persoonlijk dingetje. Ik wilde door de bladzijden heen kruipen en Lara Jean even flink door elkaar schudden. Meid word wakker. Doe dit voor jezelf en voor niemand anders!  Dat was echt het enige waar ik me aan stoorde. Verder een fantastisch boek! Zekerweten beter dan deel twee. 

Conclusie

Zoals meestal het geval is in een trilogie vind ik het eerste boek het beste, het tweede deel het slechtste en het derde deel wel prima. Hier was het net zo. Het slotdeel sloot ook echt af. Ik wilde niet dat het zou eindigen maar ik heb er vrede mee. Een passend einde van een fantastische serie. Iedereen die van zoetsappige boeken houdt moet dit lezen. Je krijgt er geen spijt van, dat beloof ik je.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.