Begin again - Mona Kasten

Gepubliceerd op 25 februari 2020 om 10:00

Regels zijn er om gebroken te worden


Titel Begin again
Auteur Mona Kasten
Vertaler Sylvia Wevers
Uitgeverij Boekerij / Best of Romance

Ik kreeg een tijdje terug een mailtje van Boekerij of ik dit boek wilde recenseren. Ik was een beetje terughoudend omdat ik meestal geen romans lees. En de vorige serie die ik las was royals van Erin Watt. Die viel me zó tegen. Toch besloot ik Begin again een kans te geven. En ik héb me toch genoten!

 

Trigger warning: misbruik, seksuele intimidatie, verkrachting

 

Het verhaal

Hij bepaalt de regels. Zij breekt ze allemaal.

Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Haar toelating tot Woodshill University is voor Allie Harper de perfecte manier om opnieuw te beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel.

Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan Kadens regels kan houden.

Mijn leeservaring

Ten eerste, dit boek heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Ten tweede, Kaden is hottt. Ik was bang dat dit boek een seksbom zou zijn. Maar de hoofdlijn van het verhaal draait om persoonlijke groei. Daar was ik zó blij mee. 

 

Allie wil vrijheid. Ze wil zich losmaken van haar ouders. Ze wil gewoon eten. Ze wil weer kunnen ademen. Het lijkt me verschrikkelijk als je jezelf niet kan leren kennen. Niet kan ontdekken wie je bent en wie je wil zijn. Om in zo'n verstikkende omgeving te wonen. Als ik Allie was zou ik ook maken dat ik weg kwam. 

 

Op de universiteit kan ze zich eindelijk ontwikkelen. Haar eigen persoon worden. De groei die ze doormaakt vond ik erg mooi om te lezen. Ze maakt al snel goeie vrienden en eet voor het eerst in haar leven fastfood. Alles loopt op rolletjes. Tot haar moeder ineens voor de deur staat. Ze stort in. Gelukkig is haar kamergenoot/soortvan vriend/crush er om haar te steunen. Door dit voorval groeien Allie en Kaden dichter naar elkaar toe.

 

De spanning tussen de twee is duidelijk merkbaar. De regels die Kaden in het begin heeft opgesteld worden al snel verbroken. Een glimlach hier. Een vlugge aanraking daar. Wie is Kaden achter zijn masker van onverschilligheid? Kaden laat zijn masker steeds verder zakken. En de persoon die er achter staat doet Allie's hart sneller kloppen. De vriendschap die ze hebben opgebouwd begint steeds meer op iets anders te lijken.

Waar ik heel blij van werd is de toestemming die werd gevraagd. Aanrakingen waren nooit ongewenst. In de steamy scenes bleef toestemming en consent op z'n plek. En zo zou het altijd moeten zijn! Daar wordt mijn (feministische) hartje heel blij van.

 

Allie maakt Kaden een beter persoon en andersom net zo. Ze vullen elkaar aan en staan voor elkaar klaar. Ik hou er van!

"Ik had me jarenlang verstopt en achter een façade geleefd. Dat was voorbij op het moment dat ik hier was gaan wonen. Ik was op zoek naar vrijheid en had zoveel meer gevonden."

 

De wereld die Mona Kasten heeft gecreëerd is heel realistisch. De onderwerpen die ze aanstipt komen helaas óók echt voor. Vaker dan we denken. Wordt je ongewenst aangeraakt of geïntimideerd? Praat er met iemand over die je vertrouwt. Doe aangifte. Zoek hulp. Alsjeblieft blijf er niet mee zitten!!! 


Wat het verhaal helemaal afmaakte was de bijpassende playlist. Voor in het boek staat de begin again playlist. En op spotify is hij al gemaakt. Je hoeft zelf dus niks meer te doen behalve je oortjes te pakken en te genieten. Ik raad je aan alle liedjes al een keer te beluisteren voor je in het boek begint. Zo kom je heerlijk in de stemming! Ook tijdens het lezen geven de liedjes wat extra diepte. Ik hou er wel van. Hopelijk hebben de vervolg delen ook elk een eigen playlist!

 

That's right. Er zijn meer boeken van Mona Kasten. In juni 2020 verschijnt het tweede deel in de Again-serie. Hij heet Trust again en gaat over Dawn en Spencer. De beste vriendin van Allie en de beste vriend van Kaden. Je kan al wel raden waarom het vervolg over deze twee gaat als je Begin again hebt gelezen!

En in oktober 2020 verschijnt het derde deel! Feel again gaat over Sawyer en Isaac en speelt zich weer in dezelfde wereld af. Sawyer is Dawn's kamergenoot. En Isaac kwam Allie haar kamer bekijken toen ze een onderhuurder zocht. Ik ben heel benieuwd hoe deze twee elkaar ontmoet hebben.

Conclusie

Een heerlijk romantisch verhaal met diepgaande personages. Het leest heel makkelijk weg en je leeft als lezer enorm met de personages mee. Serieuze onderwerpen, gekwetste zielen en een heerlijke romance. Mona Kasten heeft ook míjn hart veroverd!

 

* van dit boek heb ik een recensie exemplaar ontvangen. Dit beïnvloed mijn mening niet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Maartje
3 jaar geleden

Liefde voor dit boek. ❤️