Dubbelleven - Chinouk Thijssen

Gepubliceerd op 10 april 2020 om 09:00

Recensie van Dubbelleven, Chinouk Thijssen - Clavis uitgeverij young adult | turnthepages.nl

Een spannende contemporary met een belangrijke boodschap


Titel Dubbelleven
Auteur Chinouk Thijssen
Uitgeverij Clavis

Ik ben al heel lang van plan om de truth or dance serie van Chinouk te lezen. Maar je weet hoe dat gaat. Eindeloze TBR enzo. Dubbelleven is dus het eerste boek dat ik van Chinouk heb gelezen. En ik kan me helemaal aansluiten bij haar vele fans. Wat een heerlijke schrijfstijl!

Het verhaal

Een realistisch en meeslepend verhaal over een meisje dat zichzelf letterlijk verliest in de liefde. Voor young adults.
De zeventienjarige Ivy Maron heeft één grote droom: modeontwerpster worden. Ze zit op de modevakschool en werkt hard aan haar toekomst. Met al dat schoolwerk en haar nieuwe vriend Sander heeft Ivy nog weinig tijd voor haar beste vriendinnen Kim en Marsha. Sander noemt Ivy's vriendinnen kinderachtig en vindt dat ze afstand moet nemen. Maar Kim en Marsha maken zich zorgen om Ivy. Wat weet ze eigenlijk over Sander? Niet veel, zo blijkt. En wat ze over hem weet, durft Ivy niet met haar vriendinnen te delen …

Mijn leeservaring

Wat ik wist van Chinouk is dat ze veel mensen in haar boeken vermoordt. Maar Dubbelleven is een contemporary en geen thriller. Deze keer dus geen moordpartijen. Maar er zat zeker weten wél spanning in.

Het verhaal zit mega goed in elkaar. De opbouw is perfect. Er zijn geen saaie momenten en er is geen dip. Het verhaal begint rustig en de spanning bouwt zich lekker op. Niks is overhaasd. Alles gebeurt precies op het moment dat het moet gebeuren. Ik was mind-blown. Doordat het zo goed in elkaar zit, vloog ik door het boek heen. Ik wilde hem niet wegleggen. En als ik even stopte met lezen om bijvoorbeeld te eten, kostte het me vervolgens geen enkele moeite om weer in het verhaal komen. En dat heb ik niet snel.

 

Dubbelleven is al een keer eerder uitgegeven onder de titel 'blindelings'. Maar het verhaal is zo veel herschreven en aangepast dat je het niet meer goed zou herkennen. Beide titels zijn toepasselijk bij het verhaal, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar dubbelleven als titel. 

 

Fun fact: Op instagram vertelt Chinouk wel eens over gebeurtenissen die ze vervolgens in haar boeken heeft verwerkt. Eén van de scenes in Dubbelleven herkende ik gelijk uit een van haar verhalen. Zo leuk om deze achtergrondverhalen te weten. 

 

Hoofdpersonage Ivy lijkt op het eerste gezicht een doodnormaal meisje. Ze heeft twee beste vriendinnen en volgt de opleiding van haar dromen. Ze doet namelijk een mode studie. Hier had ik nog wel wat meer over willen lezen. Maar zoals de titel al doet vermoeden leidt Ivy een dubbelleven. Ze leeft in twee werelden. De wereld met haar ouders en vriendinnen. En de wereld met haar vriendje Sander. 

Sander heeft Ivy in zijn macht. Haar vriendinnen hebben dit door en proberen met haar te praten. Maar Ivy wil er niks van horen. Sander houdt van haar. Toch? Zoals ik al zei zit er een belangrijke boodschap in. Dit verhaal loopt even anders dan het standaard loverboy verhaal! En dat is heel belangrijk. Veel mensen denken dat kadootjes geven een van de belangrijkste loverboy signalen is, maar dat hoeft helemaal niet. Er zijn zat andere signalen!! Dit boek zou door veel jongeren gelezen moeten worden. Zorgen dat ze allert zijn op de vele signalen.

 

Achter in het boek staat het nederlandse én belgische nummer voor hulp bij loverboys. Heb jij nou ook iets meegemaakt met een loverboy en wil je hier over praten? Dan kun je de hulplijn bellen. Supergoed dat de nummers vermeld staan!!

Conclusie

Dubbelleven is een vermakelijk boek met een belangrijke boodschap. Ik denk dat dit boek goed aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Chinouk Thijssen heeft een hele fijne schrijfstijl en een uitmuntend gevoel voor timing. Ik heb enorm genoten van deze contemporary en zal binnenkort ook haar andere boeken lezen! 

 

* Van dit boek heb ik een recensie exemplaar ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb