Doe de kraan dicht, Geronimo! - Geronimo Stilton

Gepubliceerd op 23 mei 2020 om 09:00

Recensie van Doe de kraan dicht, Geronimo!, knagers voor klimaat, Geronimo Stilton - De wakkere muis | turnthepages.nl

Titel Doe de kraan dicht, Geronimo!
Serie Knagers voor klimaat
Auteur Geronimo Stilton
Vertaler Loes Randazzo
Uitgeverij De wakkere muis
Pagina's 117
Bindwijze Hardcover
Prijs €9,95
ISBN 9789085925477

Toen ik er achter kwam dat er een nieuwe serie van Geronimo Stilton zou komen, was ik dol enthousiast. Ik vind het milieu erg belangrijk en het is dan ook goed dat de milieu problemen onder de aandacht worden gebracht! Iedereen zal zijn of haar steentje moeten bijdragen als we een verschil willen maken. Alle kleine beetjes helpen!

Het verhaal

Een gloednieuwe serie over de Stiltons en hun vrienden die zich inzetten voor het behoud van de natuur en de wereld om hen heen! Geronimo stimuleert zijn lezers in deze om op een creatieve en speelse manier na te denken over hoe we omgaan met onze planeet en het milieu: van recycling tot water, van bewuste consumptie tot bescherming van de biodiversiteit, maar wel in de vorm  van een gi-ga-geweldig avontuur zoals je van Stilton gewend bent!

Doe de kraan dicht, Geronimo!

Als er op de boerderij van de Stiltons opeens geen druppel meer uit de kraan komt, vragen ze zich af hoeveel water ze eigenlijk gebruiken per dag. Wat is er aan de poot? De knagers moeten samen oplossingen verzinnen om deze ramp de kop te bieden. Denk je mee?

Mijn leeservaring

Het was een hele tijd geleden dat ik een Stilton boek las. En er is weinig veranderd! De typerende stijl is nog altijd hetzelfde. Geronimo is een kluns, zijn zus Thea een durfal en zijn neefje Benjamin een lieverd. De boeken hebben nog steeds de vrolijke letters en het grote lettertype. Ook staan er achter in het boek puzzels en DIY's.

 

Op een speelse manier wordt de lezer op de feiten gedrukt. Water en elektriciteit zijn voor ons zo vanzelfsprekend. Maar daarom hoeven we er niet achteloos mee om te gaan. We moeten lief zijn voor de planeet. Denken om de toekomst, om komende generaties. We moeten zorgen dat water en elektriciteit ook voor toekomstige generaties vanzelfsprekend is. En om dat te bereiken moeten er dingen veranderen.

 

In doe de kraan dicht, Geronimo! komt er op een dag geen water meer uit de kraan. De Stilton boerderij is niet de enige met een waterprobleem. Omliggende boerderijen hebben ook geen water meer. Natuurlijk gaan de knagers op onderzoek uit. Ze komen er achter dat miss Never een waterpark heeft gemaakt in de vallei. Dit park heeft zó veel water nodig dat er niks meer over is voor de boerderijen. 

En miss never heeft een hele toepasselijke naam. Ze zegt op alles nee, behalve als het haar eigen idee is. Er zaten zoals gewoonlijk allemaal woordgrapjes in, iets wat ik zeker kan waarderen.

 

Tot ze de toestand met miss Never hebben opgelost gaan de knagers op rantsoen. Ze hebben nog een trog reserve water. En hier moeten ze heel zuinig mee om gaan. Ze stellen vijf regels op om water te besparen. Hele handige en haalbare leefregels die ook jij en ik kunnen toepassen!

  1. Doe de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen
  2. Gebruik minder water tijdens het douchen
  3. Gebruik je kookwater om af te wassen
  4. Gebruik je kookwater om plantjes water te geven
  5. Vang regenwater op en geef het aan je plantjes

En je kan ook een waterbesparende douchekop installeren, een baksteen in je wc-reservaat leggen om minder water te verspillen, bij een kleine boodschap altijd het kleine knopje op de wc gebruiken of regenwater gebruiken om je wc mee door te spoelen. En ik denk dat als je eens na gaat denken jij ook ideeën krijgt om water te besparen. Want als we iets willen veranderen zullen we allemaal ons steentje moeten bijdragen!

Conclusie

Een leuk, speels en belangrijk verhaal. Vol tips en humor is dit een boek dat kinderen willen lezen en waar ze echt iets van oppikken. Alle beetjes helpen en samen kunnen we het verschil maken! 

 

Lees ook: Help, mijn batterij is leeg! 

 

* Van dit boek heb ik een recensie exemplaar ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb