Trust again - Mona Kasten

Gepubliceerd op 15 juni 2020 om 09:00

Recensie van Trust again - Mona Kasten, best of romance | turnthepages.nl

Titel Trust again
Auteur Mona Kasten
Vertaler Sylvia Wevers
Uitgeverij Boekerij / Best of Romance


Mona Kasten is enorm populair in Duitsland. Boekerij wist dat en besloot haar again-serie in het Nederlands uit te geven. Ze kozen een paar ambassadeurs uit om de boeken te promoten en ik was daar één van! Na begin again te hebben gelezen was ik reuze benieuwd naar het vervolg, trust again. En ik kan je verklappen, hij heeft me niet teleurgesteld!

Het verhaal

Dawn Edwards weet één ding zeker: happy endings gebeuren alleen in films. Sinds ze haar ex op heterdaad betrapte met een ander heeft ze mannen afgezworen en concentreert ze zich op haar studie en het najagen van haar dromen. Verder is in haar leven nergens ruimte voor. En al helemaal niet voor vrouwenverslinder Spencer Cosgrove, hoe creatief zijn versierpogingen ook zijn. Maar dan ontdekt Dawn per toeval een heel nieuwe kant van Spencer, en realiseert ze zich dat achter zijn vrolijke masker een donker geheim schuilgaat.

Mijn leeservaring

Trust again begint ongeveer twee maand nadat begin again is geëindigd. En zoals de flaptekst al doet vermoeden lezen we dit verhaal vanuit Dawn's perspectief. Dawn is Allie's beste vriendin en leerden we al kennen in begin again. Ik vond het heerlijk om terug te keren naar Woodshill. Het campusleven, de mooie omgeving, de personages.

Net als bij Begin again heeft dit boek een eigen playlist op spotify. Yess. Hier had ik al op gehoopt. En de liedjes passen weer supergoed bij het verhaal! 'Lay it all on me' is denk ik de belangrijkste. Dit liedje vat de relatie tussen Dawn en Spencer perfect samen.

 

Was dit verhaal net zo goed als begin again?? Ja, ik vind van wel. Misschien zelfs nog wel beter. De peronages hadden namelijk veel meer diepgang. Trust again is een verhaal over twee flink beschadigde mensen die opnieuw moeten leren vertrouwen.  Tuurlijk, voor je in het verhaal begint weet je al hoe het afloopt. Maar dat is helemaal niet erg.

 

Spencer is tot over zijn oren verliefd en de hele wereld weet het. Hij heeft heel wat meegemaakt maar wil er met niemand over praten. Hij sluit iedereen buiten en speelt altijd mooi weer.

Dawn is bedrogen, haar hart is uitgerukt en verpletterd. In 1000 stukjes gebroken. Ze durft geen enkele man meer te vertrouwen. Bang dat ook hij haar pijn zal doen. Ze heeft hoge muren opgetrokken en is niet van plan ook maar iemand binnen te laten. Ze wordt dan ook gék van Spencer. Hij maakt zoveel in haar los. Hij is zo leuk. Maar ze wil niet aan haar gevoelens toegeven. Bang om alle pijn opnieuw te moeten beleven.

 

Ik vond dat Dawn meer diepgang had dan Allie. De romance tussen haar en Spencer had meer diepgang. Oke, eerst hadden ze vooral seks en durfden ze verder niks. Vertrouwen is de belangrijkste bouwsteen in een relatie. Zonder vertrouwen kun je simpelweg geen goede, gezonde relatie hebben. Het was heel mooi om te zien dat de twee elkaar hielpen om zich open te stellen. Het kost tijd en heel veel moeite, maar dan vertellen ze elkaar toch hun diepste zorgen en alles wat ze hebben meegemaakt. Het was allemaal erg voorspelbaar, toch stoorde ik me er totaal niet aan. Mijn hart ging uit naar Dawn en Spencer. Ik gunde hun alle geluk. Ik wilde naar ze schreeuwen als ze dom deden. Ik leefde echt met ze mee. Mona Kasten heeft dus zeer realistische en likable personages geschreven! 

 

Ook krijgen we meer te zien van Dawn's kamergenote Sawyer. En eigenlijk is ze best oke! Ik vermoed dat ook zij sores met zich meedraagt en ben benieuwd wat er allemaal in haar om gaat. Het volgende boek, Feel again, gaat over Sawyer en daar heb ik echt zin in.(Achter in het boek kun je alvast het eerste hoofdstuk van feel again lezen!!). Ik denk dat Sawyer echt een onbegrepen personage is en ik kijk er naar uit om haar nog  beter te leren kennen.

Conclusie

Een prachtig verhaal over beschadigde mensen die opnieuw moeten leren vertrouwen. De personages hadden diepgang, de verhaallijn was voorspelbaar. Maar ik heb genoten! De bijpassende playlist voegde weer enorm veel toe. Ik hou van de schrijfstijl van Mona Kasten en kan niet wachten om haar volgende boek Feel again te lezen!

 

* Van dit boek heb ik een recensie exemplaar ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

 

Lees ook mijn recensie van Begin again!
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb