Winterhuis hotel - Ben Guterson

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 om 09:00

Recensie van Winterhuis hotel - Ben Guterson - Leopold | turnthepages.nl

Heerlijk winters en mysterieus


Serie Winterhuis hotel #1
Vertaler Imme Dros
Uitgever Leopold
Verschijningsdatum Oktober 2018

Winterhuis hotel stond al een hele tijd op mijn wensenlijstje en TBR. Het leek me een fantastisch verhaal met leuke personages en een heerlijk winterse setting. En ik had gelijk. I love it!

Het verhaal

Betoverend en meeslepend verhaal over een meisje en een weelderig hotel, een familiegeheim en een verboden boek vol raadsels.

'Wij zijn drie weken met vakantie.

Het huis is afgesloten.

In deze envelop zit een treinkaartje.

Neem deze trein naar het Winterhuis hotel.'


Bij de voordeur vindt Elizabeth dit briefje, met een stapeltje kleren en wat kleingeld in een plastic tas. Noodgedwongen vertrekt ze, in haar eentje. Ze komt bij een prachtig maar raadselachtig hotel, met een snoepkeuken, een filmzaal, een meer om op te schaatsen en de grootste bibliotheek die ze ooit heeft gezien. Daar geldt maar één verbod. En daar vindt Elizabeth een oud, geheimzinnig boek waarin letters verschijnen die alleen zij kan zien. Er rust een vloek op Winterhuis Hotel en Elizabeth is misschien wel de enige die de vloek kan opheffen.

Mijn leeservaring

Winterhuis hotel is het perfecte verhaal voor de winter en ik zal je vertellen waarom!

Allereerst natuurlijk de setting. In de kerstvakantie wordt hoofdpersonage Elizabeth naar het mysterieuze hotel Winterhuis gestuurd. Het leven bij haar Oom en tante is niet bepaald glamoureus. Veel geld hadden ze niet en op vakantie gingen ze ook nooit. Elizabeth was eigenlijk een last voor oom Burtlap en tante Purdy. (Die namen zijn toch heerlijk excentriek!) Het was dus een grote verrassing dat ze een treinkaartje vond met instucties om naar het winterhuis hotel te gaan. Wat was dat voor plek?

Eenmaal daar aangekomen wist ze niet waar ze moest kijken. Winterhuis hotel is super luxe! Met een prachtige omgeving en allerlei leuke activiteiten. Hoe kunnen haar oom en tante dat ooit betalen?! Ze heeft geen idee. Maar ze neemt het er van. 

 

Onderweg naar en in het hotel ontmoet ze een aantal vreemde en/of bijzondere personen. Mensen die anders zijn. Een van die mensen is de jonge Freddy. Hij komt al een aantal jaar in het hotel en de twee sluiten vriendschap. Een prachtige hartverwarmende vriendschap.

 

En wat is een goed kinderboek zonder een raadsel of mysterie. Ook in winterhuis hotel moeten Elizabeth en Freddy een mysterie oplossen. Ze hebben de grootste lol en maken de mafste dingen mee. Het allerleukste vond ik nog wel hoe er met taal gespeeld werd. 

Elk hoofdstuk begint met een woordladder. De ladders zijn een groot thema in het verhaal en de kinderen zijn er allebei erg goed in! Ook andere taalspelletjes en puzzelmethodes komen aan bod en worden uitgelegd. Heel leuk gedaan en nog leerzaam ook!

 

Lieve

Lieke

Linke

Links

Lings

 

Winterhuis hotel is geschreven door een alwetend schrijver en dat hielp met het verhaal. Ook was het daardoor makkelijker om je in te leven. Het was overzichtelijk en duidelijk. Het hele boek wilde ik doorlezen. Ik wilde het mysterie oplossen!

Ook de personages zorgden ervoor dat ik verder wilde lezen. Elizabeth is een sympathiek personage waar ik me wel in herkende. Een beetje een buitenbeentje, graag met taal bezig, ze maakt veel lijstjes en heeft gekke gedachtekronkels. Maar toch is ze stoer! Had ik dit boek maar kunnen lezen toen ik jonger was. Maar zelfs nu vind ik het een geweldig verhaal. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg!

Conclusie

Winterhuis hotel is een hartverwarmend verhaal over vertrouwen, vriendschap en familie met een vleugje magie, bomvol sympatieke en interessante personages. Een spannend mysterie dat langzaam wordt ontrafeld door middel van taalspelletjes en puzzelstrategieen. Met de mooie illustraties en binnenwerk is dit ook nog een plaatje om naar te kijken. Super leuk voor jong en oud, het ideale boek voor in jouw kerstvakantie!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.