Shiny broken pieces - Sona Charaipotra, Dhoniëlle Clayton

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 om 09:00

Recensie van Shiny broken pieces (Spitzen-serie #2) - Sona Charaipotra, Dhonielle Clayton - Blossom Books | turnthepages.nl

Een verassende variatie 


Serie De Spitzen-serie #2
Vertaler De vertaalzusjes: Charlaine Kreuning & Inouchka Kreuning
Uitgeverij Blossom Books
Verschijningsdatum September 2020

Na het lezen van Tiny pretty things zat ik met vragen. Wie was Cassie nou echt als persoon en wat is haar precies overkomen? Wat was de rol van de andere personages? Gelukkig werd het tweede deel in de Spitzen-serie vertaald en kon ik het vervolg lezen. Ik heb antwoord op mijn vragen gekregen. Maar was het verhaal ook leuk?

Het verhaal

Shiny Broken Pieces zit vol roddels, soapy drama, leugens en schandalen en gaat verder waar Tiny Broken Pieces ophield!

 

De levens van June, Bette en Gigi staan in het teken van hun opleiding aan een prestigieuze balletschool in Manhattan, waarvoor alleen de allerbeste dansers worden toegelaten. In hun laatste jaar strijden ze om een plek in het meest vooraanstaande balletgezelschap van New York. De inzet is hoog, de meisjes hebben veel te verliezen... en niemand houdt zich aan de regels.

Na zo veel jaren vol uitputtende audities, kapotte spitzen en gebroken harten, komt het allemaal aan op deze laatste dans. Wie verwezenlijkt haar dromen? En wie ziet ze voorgoed in rook opgaan?

Mijn leeservaring

Ik heb genoten van Tiny pretty things, het was een vreemde leeservaring, maar ik heb genoten. Helaas viel Shiny broken pieces me behoorlijk tegen!

We lezen dit boek weer door de ogen van Gigi, Bette en June. Drie talentvolle ballerinas met grote dromen. De perspectieven wisselen elkaar weer af en ook dit boek was verdeeld in twee delen. Het eerste bedrijf/het najaarsseizoen en het tweede bedrijf/het voorjaarsseizoen. Het verhaal speelt zich dus af gedurende een geheel schooljaar. Hun laatste schooljaar. En er staat meer op het spel dan ooit.

 

De verhaallijn voelde best wel als een herhaling van het eerste boek. Dezelfde thema's, hetzelfde gepest. Het verschil zat hem in de rol van de hoofdpersonen. Gigi was in het eerste boek een slachtoffer, dat is ze nu absoluut niet meer...  ook de andere personages namen een andere rol aan. Zowel in de studio tijdens het dansen, als daar buiten. De ontwikkelingen voelden een beetje geforceerd en de transformaties niet helemaal natuurlijk. Dramatisch was het zeker, maar de personages verloren voor mij wat geloofwaardigheid.

Ik kreeg nog meer pretty little liar vibes dan in het eerste boek. Ik dacht te weten hoe het zat, dacht dat de verhaallijn voorspelbaar was. Maar het liep toch anders dan verwacht. Een pluspuntje dus. Het plot zat goed in elkaar maar de spanning miste ik. Ik kon het boek erg makkelijk wegleggen en had niet de drang om steeds maar door te lezen. Ik had meer spanning verwacht in een mysterie/whodunnit.

Conclusie

Als je fan bent van de pretty little liars serie en genoten hebt van het eerste boek in de Spitzen-serie raad ik je dit boek aan! Het is zeker een leuke toevoeging aan het eerste boek en heeft een aantal van mijn vragen beantwoord. Toch viel de spanning me tegen en voelden de ontwikkelingen van de personages niet helemaal natuurlijk. Dit boek is een gevalletje you love it or you hate it. En ik ben er helaas niet zo verzot op...

 

*Van dit boek heb ik een recensie exemplaar ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.