Ottilie en de welkende wereld - Rhiannon Williams

Gepubliceerd op 3 december 2020 om 09:00

Recensie van Ottilie en de welkende wereld (ottilie #3) - Rhiannon Williams | turnthepages.nl

Een heldhaftig slotdeel


Serie Ottilie #3
Vertaler Sofia Engelsman
Uitgeverij Gottmer
Leeftijd 10+
Verschijningsdatum Oktober 2020

De boeken over Ottilie zijn een van de beste die ik dit jaar heb gelezen! Lees eerst even mijn recensie van het eerste deel, Ottilie en de drochtenjagers. En mijn recensie van Ottilie en de monstermacht.  Deze maand kon ik dan eindelijk het slotdeel lezen. Krijgen de personage het einde dat ze verdienen? Bedankt Gottmer voor het toesturen van een exemplaar.

Het verhaal

Het bloedstollend spannende slot van een fantasyserie over loyaliteit, vriendschap en monsters, voor stoere meisjes én jongens!

Als allereerste meisje ooit is Ottilie toegelaten tot het genootschap van drochtenjagers, waar ze zichzelf keer op keer bewezen heeft. Maar nu zijn de drochtenjagers zelf het doelwit van een gevaarlijker vijand dan ooit. Ottilie en haar vrienden moeten de strijd aangaan met een heks die hen vervloekt, en daarvoor moeten misschien nog wel veel meer regels gebroken worden dan ze al heeft gedaan.

Mijn leeservaring

Wauwwww. Dit einde is alles waar ik op had gehoopt en meer. Veel actie en wijze lessen!

In Ottilie #1 en #2 lag de focus vooral op de ongelijkheid tussen jongens en meiden. Ottilie heeft in haar rekrutenjaar heel wat voor elkaar gekregen maar echte gelijkheid is nog ver te zoeken. Meisjes mogen mee op jacht, drochten uitschakelen. Maar veel oefenmeesters vinden het nog steeds een slecht idee. En in Ottilie en de welkende wereld komen we er achter waaróm er zo'n verdeeldheid is onstaan en waarom ze vrouwen minderwaardig vinden. En trust me, de reden zag ik totaal niet aankomen! Ik was blij verrast toen ik er achter kwam hoe de vork in de steel zat.

 

Rhiannon Williams wist mijn aandacht vast te pakken op de eerste bladzijde en ik kon het boek amper wegleggen. Het was zo spannend en intrigerend. Ik wilde het snappen. Het 'waarom' ontdekken. Het boek bevatte veel actie maar ook tijdens de rustige stukken bleef ik geboeid.

Williams heeft deze trilogie goed gepland. Tijdens dit slotdeel zag ik dat er in de eerste twee boeken al hints waren gedropt en het klopte allemaal gewoon! Alles kwam samen. Love it!!

En natuurlijk bevatte dit boek ook weer wijze lessen. De grootste ging over wraak en slecht zijn. De slechterik in dit verhaal ziet zichzelf als een goed iemand. Ze denkt dat haar intenties puur zijn. Maar ze wil alleen maar wraak nemen. En wraak is nooit de oplossing! 

 

Het einde was een open einde. Maar ik ben tevreden. Er is nog ruimte voor een extra boek. Er is een opening. Maar als dit echt het einde zou zijn is dat ook prima. Ik ben benieuwd wat Williams in de toekomst zal schrijven. Ik ben in ieder geval fan!

Conclusie

Een prachtig slotdeel. De personages ontwikkelen zich nog verder, vragen worden beantwoord en het verhaal komt full-circle. Ottilie en de welkende wereld is spannend tot de laatste pagina. Het einde is bevredigend en geeft ruimte voor interpretatie. Wie weet komt er in de toekomst nog een novelle?

 

* Van dit boek heb ik een recensie exemplaar ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.