De geheimen van winterhuis hotel (winterhuis hotel #2) - Ben Guterson

Gepubliceerd op 28 november 2020 om 09:00

Recensie van De geheimen van winterhuis hotel (winterhuis hotel #2) - Ben Guterson | turnthepages.nl

Winters als kan wezen

Sinterklaas


Vertaler Imme Dros
Illustrator Chloe Briston
Uitgeverij Leopold
Leeftijd 9 +
Verschijningsdatum Oktober 2019

Na het lezen van Winterhuis hotel moest ik natuurlijk weten hoe het verder zou gaan. Gelukkig kon ik gelijk door in deel twee, de geheimen van winterhuis hotel. Was het tweede boek net zo leuk? Of ervaarde ik de tweede-deel-dip?

Het verhaal

Achter het schilderij zat een deur… Elizabeth deed de deur geruisloos open en knipte haar zaklamp aan. Toen ging ze naar binnen. Koude lucht vulde haar longen. Ze was alleen in de geheime gang.

 

Elizabeth keert terug naar Winterhuis Hotel, het hotel van haar grootvader. Het is er fantastisch met een snoepkeuken, bioscoop, skibaan en een bibliotheek met duizenden boeken. Maar het is ook een hotel met een duister verleden, vol raadsels en geheimen. Midden in de nacht hoort Elizabeth iemand wegrennen. Er is ingebroken in de keuken! En even later ook in de bibliotheek… Elizabeth en Freddy vermoeden dat er iemand op zoek is naar de geheime gangen van Winterhuis. Waarom? Wat – of wie – is daar verborgen? Elizabeth voelt het aan alles: ze is in groot gevaar.

Mijn leeservaring

Ik vond het boek weer super super leuk en heb enorm genoten van de taalspelletjes. Maar het nieuwige was er een beetje af... 

Waar in deel 1 veel aandacht werd besteed aan woordladders lag de focus nu op annagrammen. In elke hoofdstuktitel zat een annagram. Heel leuk gedaan. Ook in het verhaal zelf zaten weer veel taalspelletjes en puzzels. Love it!

 

De geheimen van winterhuis hotel bevat een verfrissende mix van oude bekende en een aantal nieuwe personages. Elizabeth en Freddy zijn weer een jaartje ouder. Ze hebben door het jaar heen contact gehouden via de mail en zijn zo goed op de hoogte van elkaars leven. Maar echt tijd samen doorbrengen is natuurlijk het leukst van allemaal! Elizabeth verheugt zich om tijd een-op-een met Freddy door te brengen maar dat gaat niet volgens plan. Een van de nieuwe personages, Elana lijkt namelijk vastbesloten om tijd met hen door te brengen. Ze kent Freddy al van een eerdere vakantie en probeert nu ook vriendschap met Elizabeth te sluiten. Maar Elizabeth vertrouwt het niet...

 

De schrijfstijl is weer lekker vlot en de hoofdstukken niet te lang. Het mysterie dat de kinderen oplossen is anders maar de insteek is hetzelfde. Het voelde als een variatie op het vorige boek, maar ik heb desondanks genoten. Ik hoop wel dat het slotdeel wat spannender is!

Conclusie

Een leuk verhaal voor jong en oud. Met de prachtige illustraties en stofomslag is dit een prefect sinterklaas kado! Eentje die je in je kast wil heben. Ik heb in ieder geval genoten en ben benieuwd wat de kinderen in het derde en laatste deel gaan beleven!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.