De academie - Astrid Boonstoppel

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 09:00

Recensie van De academie van Astrid Boonstoppel, Blossom Books | turnthepages.nl

Een intrigerende page-turner


Uitgeverij Blossom Books
Verschijningsdatum Oktober 2020

Dit is hoe het ging heb ik in één dag gelezen. Astrid schrijft zó goed dat je het boek niet meer weg kunt/wil leggen. Daarom heb ik een poosje gewacht met het lezen van de academie. Ik wachtte tot ik me wat beter voelde en ik het boek in één dag zou kunnen uitlezen. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Want wauw wat was dit boek sterk!

Het verhaal

'Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.'

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.

Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent...

Mijn leeservaring

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven verteld. We lezen mee met Em, een van de studenten. En Isabella Recourt (Bella) het hoofd van de Recourt Academie. Beide personages vond ik erg interessant en de hoofdstukken waren spannend zonder steeds in cliffhangers te eindigen. Het vloeide mooi door!

En dan, na een paar hoofdstukken, is daar een stuk schuine tekst. (In mijn berichtjes naar Astrid noemde ik haar 'mysterieuze opgesloten mevrouw', lol.) I was intrigued! Wie is het meisje uit de schuine tekst. Is het een academie student van vorig jaar? Is het Em in de toekomst, dat er twee tijdlijnen zijn? Waarom zit ze opgesloten. What happened?!!! In mijn hoofd bedacht ik allerlei theorieën. En dat was zó leuk. 

 

Stukje bij beetje krijg je als lezer meer informatie. Precies de juiste hoeveelheid. Genoeg om je door te willen laten lezen, maar te weinig om het echt te snappen. Wat is het 'incident' waar Bella het over heeft? Zou het iets met 'mysterieuze opgesloten mevrouw' te maken hebben? Of is Sebastian, de zoon van Bella, er bij betrokken? Again, zo veel theorieën.

 

Naast de opgesloten mevrouw, was ook Bella een groot mysterie. Ik vond het dan ook super interessant om meer over haar te weten te komen. Waar komt ze vandaan? Waarom is ze met Frédéric getrouwd? Wat is de Recourt Academie nou écht? Wat gebeurt er achter gesloten deuren? Ik had het gevoel dat er iets ergs met de meisjes zou gebeuren als ze wat verder in hun opleiding waren. Ik wist alleen niet wat... maar wow ik was shockedddd toen ik er achter kwam waar de academie werkelijk voor was opgezet. Maar ook toen ik achter Bella haar plannen kwam.

 

"Grappig hè, een vrouw die feitelijkveel meer macht heeft dan de buitenwereld vermoedt? Hilarisch."

 

Zoals op de achterkant al staat vermeld is seksisme een groot onderdeel van dit verhaal. Ik wil niks spoileren, maar 1) ik vind Frédéric een smeerlap, 2) ik heb nogal dubbele gevoelens over Bella, 3) arme Sebastian!! en 4) het einde is super sinister maar ik vond het GE-WEL-DIG!

 

Tip: lees ook het korte verhaal dat Astrid schreef voor de hebban advent kalender van 2020. Het speelt zich af op de academie en bevat geen spoilers. Je kan het dus zowel voor als na het boek lezen! Ik las het korte verhaal vóór de academie. En tijdens het lezen van het boek werd opeens meer duidelijk. Love that. Klik hier om Lynn te lezen.

Conclusie

WAUW! Wat een kneitergoed boek. De academie heeft een vloeiende verhaallijn en is spannend van begin tot eind. Ik vond Astrids debuut al goed, maar de academie is nog beter, mysterieuzer en duisterder! Op geen enkel moment dacht ik hmm, dit zou ik anders doen of dat is niet leuk. Nee, alles klopte gewoon. Astrid Boonstoppel did it again! Een boek dat je in één ruk en met ingehouden adem zult lezen. Mensen, neem een dag vrij en lees dit boek. Als je eenmaal begint wil je het niet meer wegleggen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb