Dit is allemaal waar - Lygia Day Peñaflor

Gepubliceerd op 28 november 2019 om 14:00

Titel Dit is allemaal waar
Auteur Lygia Day Peñaflor
Uitgeverij Young & Awesome
Pagina's 312
Bindwijze Paperback
Prijs €18,99
ISBN 9789025875237

Boek nummero 4 in de nieuwe serie Thrilling Thursday. Weer een boek van @youngandawesomebooks. Een verhaal over een groep vrienden die bevriend raakt met hun favoriete schrijver. Een heel leuk concept die gelijk mijn aandacht trok. Dit boek voldeed aan mijn verwachtingen en was zo veel meer dan dat!

 

TRIGGERWARNING: SEKSUEEL MISBRUIK

 

Het verhaal

'We zijn vrienden met Fatima geworden ómdat ze schrijfster is. Als je een leeuw knuffelt moet je niet gek opkijken wanneer hij je bijt'

Vier tieners raken bevriend met hun favoriete auteur. Na een tijdje ontdekken ze dat zij hun grootste geheimen verwerkt heeft in haar nieuwe boek. Met grote gevolgen... Waren ze wel echt bevriend met de beroemde Fatima of zag zij hen alleen als materiaal voor haar nieuwe hoofdpersonen? Lees en oordeel zelf.

Mijn leeservaring

Dit was echt een psychologisch boek met spannende momenten en plottwists. Hoe zit de vork in de steel. Ik dacht dat ik het snapte, maar ik werd weer aan het twijfelen gebracht door een ander personage. 

Een boek als deze heb ik nog nooit eerder gelezen. Het bestaat uit een intervieuw met Miri en Penny en dagboekfragmenten/emails van Soleil. Daarnaast lees je ook nog stukken uit het nieuwe boek van Fatima Ro.

De personages zijn heel verschillend in karakter en gaan vanzelfsprekend ook heel verschillend om met de situatie. Miri kwam mij heel naïef over. Penny zat vol twijfel, woede en zelfmedelijden. En Soleil was een mega kwade tiener die niet met de media wilde spreken en het in haar eigen tijd wilde verwerken. Alle drie hebben ze de situatie anders ervaren. Alle drie zien ze andere motieven van Fatima Ro. De een is nog helemaal fan. Terwijl de andere twee dat niet meer zijn. Soleil is er vooral helemaal klaar mee.

En wat vind ik? Ik vind dat Fatima te ver is gegaan. Dialogen kwamen letterlijk terug. Dat is geen inspiratie meer. Dat is stomweg inbreuk op privacy.

 

Het boek staat beschreven als een thriller. Nou heb ik absoluut geen verstand van thrillers dus weet ik niet wanneer iets die naam verdient. Het was spannend en ik wilde niet meer stoppen met lezen. Ik wilde weten hoe het in elkaar stak. De opbouw was wel erg traag. Ik was op 1/3 van het boek en toen pas werd het spannend. Dit komt waarschijnlijk omdat je als lezer erg veel informatie nodig hebt om het verhaal te snappen.

Thema's in het verhaal zijn vriendschap, geheimen en seksuele mishandeling.

Conclusie

Een sterk boek die je doet nadenken. Je moet er even inkomen maar dan kun je ook niet meer stoppen. Ga dit lezen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.