Room service - Maren Stoffels

Gepubliceerd op 23 januari 2020 om 14:00

Afbeelding | Room service - Maren Stoffels | turnthepages.nl
Titel Room service
Auteur Maren Stoffels
Uitgeverij Leopold
Pagina's 176
Bindwijze Paperback
Prijs €14,99
ISBN 9789025877484

Na escape room te hebben gelezen was ik benieuwd naar andere boeken van Maren Stoffels. Room service was net binnengekomen bij de bieb en ik beloot hem te lezen. Helaas viel hij mij nogal tegen...

Het verhaal

Het is bijna zover.
De datum die ik nooit meer zal vergeten.
Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord.
En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.

Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Ze ontvangen berichten aan de deur van hun kamer, die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd.

Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Eén van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…

Mijn leeservaring

Zoals ik al zei viel dit boek me nogal tegen. Het was net alsof ik escape room opnieuw las alleen met andere personages en een andere setting. Verder was het boek gelijk en verloor het daardoor zijn spanning. 

Weer een boek vanuit meerdere perspectieven. Een vriendengroep en een mysterieus persoon die briefjes stuurt. Doordat ik Escape room had gelezen wist ik precies hoe de opbouw van het verhaal zou zijn. Pas op het allerlaatst zat er een plottwist in.

De plottwist voelde helaas erg onnatuurlijk aan. Een plottwist om de plottwist. Het voegde niet echt iets toe en er was geen opbouw of aanloop. Ineens bam wist je hoe het in elkaar zat. Geen eerdere hints. Geen aanloop. Niks. Het slot voelde redelijk afgeraffeld.

Ik voel me nu heel gemeen.. maar dit boek vond ik gewoon niet spannend. En dat is wel wat ik verwacht van een thriller. Maar wie weet als ik deze eerst had gelezen, vóór escale room, ik deze wél goed zou vinden. 

Maar ik moet wel zeggen dat het boek prachtig is aangekleed. Het is verdeeld in stukjes door middel van een deurhanger. Dit geeft het boek meer sfeer. De opmaak ziet er gewoon heel leuk uit! Ook de verschillende lettertypen maakten het interessant. Elk personage heeft zijn/haar eigen lettertype. En waar ik in escape room vond dat er te veel perspectieven waren, was het hier precies goed.

Conclusie

Helaas pindakaas geen succes voor mij. Ik was altijd bang dat thrillers 10x hetzelfde verhaal waren. En daar ben ik nu tegen aan gelopen. Ik zou dit boek niet aanraden. Wel jammer want ik vond escape room wél tof! Dit was dan geen succes, maar ik geef de thrillers nog niet op. Volgende week weer een nieuwe thriller met een nieuwe kans.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.