The perfectionists - Sara Shepard

Gepubliceerd op 30 januari 2020 om 14:00

Titel Pretty little liars: the perfectionists
Auteur Sara Shepard
Uitgeverij Moon
Vertaler Carla Hazewindus
Pagina's 256
Bindwijze Paperback
Prijs €19,48
ISBN 9789048847990

Moon young adult had een aantal super leuke winacties op instagram. En eentje daar van heb ik gewonnen! Ik won de complete pretty little liars serie. En om alvast in de stemming te komen besloot ik the perfectionists te lezen. Deze is ook geschreven door Sara Shepard maar is prima los te lezen!

Het verhaal

Mackenzie, Ava, Julie, Caitlin en Parker lijken op het eerste gezicht niet veel gemeenschappelijk te hebben. Ze hebben elk hun eigen vrienden, drama's en doelen. Maar ze delen wel één ding: hun intense haat voor Nolan Hotchkiss. Nolan heeft het leven van veel studenten geruïneerd, en ze vinden dat hij moet boeten voor wat hij gedaan heeft. Ze bedenken de perfecte moord - een hypothetische moord, natuurlijk. Het is slechts fictie... totdat hun wens werkelijkheid is geworden. Nolan is vermoord, precies zoals ze hadden gepland. Maar zij hebben het niet gedaan. Dus wie dan wel?

Mijn leeservaring

Het boek valt onder het young adult thriller genre, maar een thriller zou ik het niet noemen. Ik vond het vooral een boek vol drama en mysterie. Zeker weten geschreven door Young Adults. Maar een thriller was het niet.

Ik heb pretty little liars nog nooit gelezen of gezien. Dus ik weet niet hoe die verhalen in elkaar zaten. The perfectionists is een spin-off. Maar ik kan hier dus verder niet op in gaan omdat ik de PLL wereld en verhaallijn niet ken.

 

Ik vond het begin van het boek erg overweldigend omdat er enorm veel namen op me af kwamen. Iedereen werd met voor én achternaam genoemd, soms wel vier personages in één zin. Dit duizelde me een beetje en het duurde daardoor lang voor ik door had wie wie was. Ook de onderlinge relatie tussen de personages was me een raadsel. Halverwege het boek kwam ik er lekker in en begon ik het beter te begrijpen.

Parker wist niet wat ze ervan moest denken. Ze wist wie er iets op hem geschreven hadden, maar door wie hij was vermoord? In ieder geval niet door haar en de meiden van filmgeschiedenis. Dat kon gewoon niet. Toch?

De personages kwamen mij naïef over en leken zich niet bewust van de gevolgen van hun daden. Niet alleen hun 'criminele' daden, maar alles in het algemeen. De (liefdes)relaties kwamen mij oppervlakkig en voorspelbaar over. Toch stoorde dit me totaal niet. Ik had dit gedrag verwacht en het paste goed bij de verhaallijn en de setting. High school drama op en top.

 

Ik las dit boek puur voor vermaak. Ik hoopte op een makkelijk weg te lezen boek. Zonder al te veel te hoeven nadenken. Als je dit boek gaat lezen, verwacht dan niet dat je op het puntje van je stoel zit van de spanning. Het is erg voorspelbaar. Je moet er echt van houden.

Een groot thema in het boek was: ben je echt schuldig aan moord als iemand het verdient te sterven. De personages spreken zich hier niet keihard over uit. Dus ik denk dat het aan de lezer wordt voorgelegd om er over na te denken. Wat vind jij als lezer. Het was mij te subtiel en er werd niet genoeg gestimuleerd om echt een mening te vormen. Als je een les of vraag in een boek stopt mag het van mij wel wat duidelijker!

 

Is dit boek als thriller voor mij geslaagd? Nee, absoluut niet. De spanning was ver te zoeken.  Maar als boek in het algemeen, met de verwachtingen die ik had? Ja, dan is hij wel geslaagd. Ondanks het ontbreken van de spanning ben ik wel erg nieuwsgierig hoe de vork in de steel zit!

Conclusie

Een vermakelijk boek met een einde die vraagt om meer. Een aanrader als je even je verstand op nul wil zetten en in een high school drama wil duiken. Het is voorspelbaar en onrealistisch maar ik heb er van genoten. Ik kijk uit naar het volgende deel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb