Recensies


Een hart zo vurig - Brigid Kemmerer

Voor de blogrubriek disability op dinsdag las ik het eerste deel in deze serie; Een vloek zo eenzaam. Wauw dat boek was nog veel leuker dan ik had verwacht. Dus natuurlijk heb ik daarna deel twee gelezen. Vandaag vertel ik je over mijn leeservaring.

Lees meer »

Heartstopper deel 1 - Alice Oseman

Zoals jullie misschien wel weten ben ik geen fan van stripboeken en graphic novels. Ik creëer graag zelf beelden als ik lees. Maar de tekenstijl van Alice Oseman vind ik zó tof dat ik hierbij een uitzondering maak!

Lees meer »

Een zomer zonder jou - Jenny Han

Na de zomer waarin alles veranderde te hebben gelezen, moest ik weten hoe het verder zou gaan. Nou ben ik zoals jullie weten altijd een beetje huiverig voor deel 2 in een trilogie. En ook al heeft deze serie een tweede-deel-dip, ik vond het een prachtig verhaal!

Lees meer »

De zomer waarin alles veranderde - Jenny Han

De 'aan alle jongens van wie ik hield'-trilogie vond ik heer-lijk. Helaas was de andere trilogie niet volledig in het Nederlands vertaald, tot nu. Ik hoopte op een zomerse romance, vriendschap, familie, de luchtige meevoerende schrijfstijl van Jenny Han en misschien een liefdesdriehoek? En ik heb bijna alles gekregen waar ik op hoopte. Ookal had het verhaal een serieuzere kant dan ik had verwacht, het was werkelijk weer smullen!

Lees meer »

Vergif - Jennifer Donnelly

Zoals jullie misschien nog wel weten was ik erg enthousiast over het boek 'stiefzus' van Jennifer Donnelly. Toen der tijd wist ik al dat er een tweede boek kwam, dit keer een hervertelling van het sprookje sneeuwwitje. Nu is het dan eindelijk zo ver! Vond ik dit boek net zo leuk als stiefzus? 

Lees meer »

De raven - Kass Morgan, Daniëlle Paige

Ik hou van boeken die zich op de universiteit afapelen. Dus de raven leek me heerlijk. En dan ook nog een geheime sociëteit, heksen, magie en drama. Count me in! Ik had al een aantal boeken van Kass Morgan gelezen (en ik ben fan van haar schijfstijl), Daniëlle Paige was nieuw voor me. Maar een ding kan ik vast verklappen, dit boek was zo veel beter dan ik had verwacht!

Lees meer »

Blogtour: boyfriend material

Allereerst wil ik Zomer & Keuning hartelijk bedanken voor een recensie exemplaar. En omdat ik met de blogtour meedoe heb ik ook de drukproef ontvangen zodat optijd kon beginnen met lezen. Nou was ik ruim optijd begonnen. Maar mijn gezondheid gooide roet in het eten. Ik heb een enorme flare-up gehad en ben daar nogsteeds niet volledig van hersteld. Daardoor heb ik het boek nog niet uit. Vandaag vertel ik dus wat ik er tot nu toe van vind. En als ik het boek uit heb zal ik de recensie eventueel aanvullen!

Lees meer »

Meneer sleutelbeen en de wonderlijke wauw - Guy Bass

Een boek werd aangeprezen als iets voor de fans van Roald Dahl en met  prachtige illustraties die wel wat weg hadden van Tim Burtons werk. Van het werk van beide heren heb ik intens genoten dus ik was erg benieuwd naar dit boek. Het verhaal klonk als echt iets voor mij en ik had gelijk. Dit boek is heerlijk en ook zeer geschikt om samen te lezen.

Lees meer »

De academie - Astrid Boonstoppel

Dit is hoe het ging heb ik in één dag gelezen. Astrid schrijft zó goed dat je het boek niet meer weg kunt/wil leggen. Daarom heb ik een poosje gewacht met het lezen van de academie. Ik wachtte tot ik me wat beter voelde en ik het boek in één dag zou kunnen uitlezen. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Want wauw wat was dit boek sterk!

Lees meer »

Spookpokken (Nevermoor #3) ‐ Jessica Townsend

In 2020 heb ik zowel Nevermoor als Wondersmid twee keer gelezen. Zodra het boek uit was wilde ik het opnieuw lezen. Zó goed waren de boeken. Toen kondigde de auteur aan dat deel drie, Spookpokken, een belangrijk deel in de serie zou zijn. Dat Morrigan flink zou groeien. Je snapt dus wel dat ik behoorlijk hoge verwachtingen had. En gelukkig werd ik niet teleurgesteld!

Lees meer »

Zoals u wenst - Denise Marinus

Zoals jullie weten hou ik van sprookjes en boeken over royals. Je kan je dus wel voorstellen hoe enthousiast ik werd toen ik hoorde dat er een boek van eigen bodem zou verschijnen met royals in de hoofdrol. Maar eerlijk? Het boek viel me helaas een beetje tegen...

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb