Recensies


Elle & Darcy - Alexandria Bellefleur

Ik hou van queer boeken. Je snapt dus wel dat ik super enthousiast was toen ik Elle & Darcy in de catalogus zag staan. Twee meiden besluiten te gaan nepdaten om hun families rustig te houden. Maarja we weten allemaal dat fake-dating leidt tot echt daten. Dat klonk mij geweldig in de oren. En nu mag ik meedoen met de blogtour. Ik las het boek voor verschijning zodat ik vandaag mijn leeservaring met jullie kan delen! Bedankt Zomer & Keuning voor het toesturen van de drukproef.

Lees meer »

Ottilie en de welkende wereld - Rhiannon Williams

De boeken over Ottilie zijn een van de beste die ik dit jaar heb gelezen! Lees eerst even mijn recensie van het eerste deel, Ottilie en de drochtenjagers. En mijn recensie van Ottilie en de monstermacht.  Deze maand kon ik dan eindelijk het slotdeel lezen. Krijgen de personage het einde dat ze verdienen? Bedankt Gottmer voor het toesturen van een exemplaar.

Lees meer »

Shine - Jessica Jung

Ik wist wel een beetje wat k-pop was. Maar meer ook niet. Ik luister de muziek niet en had geen flauw idee hoe de bizz in elkaar stak. Toen Best of YA aangaf op zoek te zijn naar een aantal recensenten bood ik me aan. Ik was best benieuwd! En wat heb ik genoten want wauw wat een heerlijk verhaal was dit zeg.

Lees meer »

Feniksbloed - Adam Silvera

Het heeft lang geduurd voor ik de boeken van Adam Silvera heb gelezen. Ik was een beetje huiverig. Waarom zou ik een boek lezen met een verdrietig einde?? I'm a sucker for a happy ending. Maar toen ik 'op het einde gaan ze allebei dood' eenmaal had gelezen, was ik verkocht. De schrijfstijl is helemaal mijn ding en de onderwerpen gaven me stof om over na te denken. Kortom, ik ben fan! Daarom was ik erg benieuwd naar Adams eerste fantasy verhaal. Totaal anders dan zijn eerdere boeken. Gelukkig werd het boek vertaald naar het nederlands. Bedankt Clavis voor het opsturen van een exemplaar!

Lees meer »

Reisbureau wereldvreemd - L.D. Lapinski

Toen ik de synopsis van dit boek las moest ik een beetje aan havenfall denken. Maar dan voor een jongere doelgroep. Beide boeken hebben meerdere werelden, maar verder zijn ze heel verschillend (weet ik nu). Eerlijk? Ik vond Reisbureau wereldvreemd veel en veel leuker! Bedankt uitgeverij de Fontein voor het toesturen van een exemplaar.

Lees meer »

De goddelozen - Margaret Owen

Zoals jullie weten heb ik enorm genoten van 'de genadigen' lees hier mijn recensie. Ik was heel benieuwd hoe het verder zou gaan met Fie en haar kraaien. En ik kan je vertellen, ik ben blij verrast met de wending van het verhaal. Dit boek is ijzersterk en erg vermakelijk!

Lees meer »

Winterhuis hotel - Ben Guterson

Winterhuis hotel stond al een hele tijd op mijn wensenlijstje en TBR. Het leek me een fantastisch verhaal met leuke personages en een heerlijk winterse setting. En ik had gelijk. I love it!

Lees meer »

Zomerburen - Rianne Robben

Ik hou van boeken met diversiteit. Ik hou van boeken met lhbtq+ personages. Je snapt dus wel hoe blij ik was toen ik dit boek ontdekte. Een lhbtq+ liefdesverhaal dat zich afspeelt in Drente en is geschreven door een Nederlandse auteur. Liefde, platteland, vriendschap, lhbtqia+ personages. Dit boek vinkt alles af!

Lees meer »

Shiny broken pieces - Sona Charaipotra, Dhoniëlle Clayton

Na het lezen van Tiny pretty things zat ik met vragen. Wie was Cassie nou echt als persoon en wat is haar precies overkomen? Wat was de rol van de andere personages? Gelukkig werd het tweede deel in de Spitzen-serie vertaald en kon ik het vervolg lezen. Ik heb antwoord op mijn vragen gekregen. Maar was het verhaal ook leuk?

Lees meer »

De knerpers - Tom Fletcher

Toen ik in januari 'de kerstmisaurus' las wist ik gelijk dat ik Tom's andere boeken ook wilde lezen! Zijn schrijfstijl was zo magisch en geweldig. Ik heb sinds januari marktplaats afgezocht en ik zijn drie boeken tweedehands gescoord. Zó blij mee! In augustus was het dan eindelijk zo ver. Ik begon te lezen in de knerpers, en ik kon niet meer stoppen. Ik heb het boek in één dag uitgelezen!

Lees meer »

Rood, wit en koningsblauw - Casey McQuiston

Ik hou van boeken met lgbtq+ representatie. Ik hou van boeken met royals. Dit verhaal leek dus precies mijn smaak! Op bookstagram was het al vaak voorbij gekomen en nu is het vertaald naar het nederlands. Maar was het boek net zo tof als ik had verwacht??

Lees meer »