Recensies


Lady Smoke - Laura Sebastian

Ik heb een angst voor trilogieën. En dan voornamelijk voor het tweede deel. Zo vaak is het middelste boek saai, langdradig en valt hij flink tegen. Lady Smoke viel gelukkig niét tegen. Hij was on fire! Ik kijk nu al uit naar Queen Ember. Het derde en laatste deel. Hopelijk wordt die ook vertaald in het Nederlands. Hint hint hint @youngandawesome.

Lees meer »

Herinneringen ontward - Ruby Dhal

Ik wil meer uit mn comfortzone lezen. Dat is een van de beloftes die ik aan mezelf heb gedaan. Daarom heb ik besloten poëzie op te pakken. Ik heb op de middelbare school een aantal mooie dingen gelezen binnen dit genre. Maar ik heb er verder niks mee gedaan. Nu pak ik het dus weer op. Helaas viel deze bundel me erg tegen...

Lees meer »

Duizend hoog - Katharine McGee

Zoals jullie weten is mijn goede voornemen om mijn TBR te halveren. Duizendhoog wilde ik al heel lang lezen. Maar ik kwam er niet aan toe. Te veel leuke boeken, je weet hoe dat gaat... Maar wat ben ik blij dat ik hem nu wél heb gelezen. Heerlijk veel drama. Dat smaakt naar meer. Gelukkig zijn er nog twee delen!

Lees meer »

Groter dan ik ben - Nienke Berends

Ik heb gedichten altijd mooi gevonden, maar ik las ze bijna nooit. Ik wil wat vaker buiten mijn comfortzone lezen. En daarom heb ik besloten poëzie te gaan lezen! Het eerste boek is deze mooierd van Clavis. Ik heb een gratis exemplaar ontvangen om te recenseren. Heel erg bedankt daar voor!

Lees meer »

Ottilie en de drochtenjagers - Rhiannon Williams

Ik had een paar recensie exemplaren liggen. Maar ik was in de mood voor een avontuurlijk kinderboek. Gelukkig lag Ottilie in de bibliotheek. Ik had erg gemixte verhalen gehoord en was benieuwd wat ík er van zou vinden. En wauw wat een ge-wel-dig boek. Kan niet wachten op het vervolg!

Lees meer »

Ash princess - Laura Sebastian

Al een hele tijd wilde ik Ash princess lezen. Toen ik hoorde dat het vervolg, Lady smoke, dit najaar uit zou komen, leek me dit de perfecte gelegenheid om het eerste deel uit deze trilogie eindelijk te lezen. Ik ben blij dat ik heb gewacht want ik wil weten hoe het verder gaat. Nu hoef ik niet zo lang te wachten op het vervolg!

Lees meer »

Nocturna - Maya Motayne

Bookstagram made me do it! Nocturna is een boek dat instagram overspoelde. Ik zag overal foto's en de recensies waren lovend. Oke oke ik geef me over, dacht ik. Dus ik besloot het boek te gaan lezen. Of ik het eens ben met de hype? Je leest het hier.

Lees meer »

The iron sisters - Tracy Banghart

Toen ik de catalogus van Leopold bekeek zag ik dit boek staan. De titel sprak me aan, de omslag zag er tof uit. En toen ik de synopsis las was ik verkocht. Ik hou van verhalen met royals en dit boek heeft me absoluut niet teleurgesteld.

Lees meer »

Birthday - Meredith Russo

Zoals jullie weten vind ik representstie heel belangrijk. Dus toen ik dit boek zag was ik heel enthousiast. Een boek geschreven dóór een transgender óver een trans persoon! @bestofyabooks was zo aardig om me een exemplaar te schenken in ruil voor een eerlijke recensie. Heel erg bedankt!

Lees meer »

Wij zijn gevlucht - Malala Yousafzai

Een boek dat jullie niet van mij gewend zijn. Wij zijn gevlucht is een non-fictie boek. Iedereen kent Malala Yousafzai natuurlijk. Haar verhaal is bekend. Maar al die andere mensen die zijn gevlucht. Wat is hun verhaal? In dit boek worden de verhalen van verschillende jonge vrouwen verteld.

Lees meer »

De complete kronieken van Narnia - C.S. Lewis

Ik las Narnia voor het eerst drie jaar geleden. Schandalig ik weet het. Maar het mij gewoon nooit voorgelezen als kind. Ik vond de verhalen prachtig en wilde graag een kopie hebben. Toen zag ik in de brochure van kok boekencentrum dat ze heruitgave van de komplete kronieken van Narnia zouden publiceren. Wat een perfecte timing! Ik kreeg een recensie exemplaar opgestuurd. Hartelijk dank daarvoor!

Lees meer »

Het koninkrijk - Jess Rothenberg

Een aantal maanden gelezen zag ik dat moon een nieuw boek zou uitbrengen eind augustus. 'Het koninkrijk' van Jess Rothenberg. De synopsis klonk geweldig en ik was razend enthousiast. Een tijdje later strartte ik mn blog op. Ik was hier zo druk mee dst ik vergat het boek aan te vragen! Toen ik hem eindelijk aanvroeg waren alle exemplaren op en viste ik achter het net. Een paar dagen daarna kreeg ik een mailtje van Moon. Één exemplaar was terug gekomen met de post! Ik mocht alsnog het boek recenseren. Heel erg bedankt daarvoor.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb