Artikelen


5x favorieten van eigen bodem

21 februari was het de internationale dag van de moedertaal. Ik wilde toen deze blogpost al online gooien maar dat is wegens persoonlijke omstandigheden niet gelukt. Maar omdat ik jullie graag boeken aansmeer wilde ik deze blog alsnog delen!

Lees meer »

Hebban 2021 checklist challenge

Toen ik op instagram vertelde dat ik een boek had gevonden voor elke prompt uit de hebban checklist 2021 challenge, kreeg ik veel vragen en berichtjes. Dat bracht me op het idee er een blogpost over te schrijven. En na een poll in mijn instagram story wist ik het zeker. Jullie wilden graag weten hóe ik het had gedaan en welke boeken ik heb uitgekozen. Dus vandaag leg ik het allemaal uit!

Lees meer »

7x boeken van POC auteurs

Het is vandaag 21 maart. Internationale dag tegen racisme en discriminatie! Om dit onder de aandacht te brengen deel ik vandaag zeven boekentips. De auteurs zijn van kleur, net als hun personages. Het is bizar dat we blij zijn als er gemixte personages in een boek zitten. Dat we dit vaak expliciet benoemen. Het zou normaal moeten zijn! Het zou genormaliseerd moeten worden. Gelukkig wordt het langzaam aan wat beter. Maar er is nog een lange weg te gaan. Dagen als vandaag zijn perfect om hier aandacht voor te vragen. Genoeg gekletst. Hier komen mijn tips:

Lees meer »

5x boeken om bij weg te dromen

Het is weer zo ver. Het is 14 februari. De dag van de liefde. Een commercieel concept natuurlijk. Om ons veel geld te laten uitgeven. De liefde zou elke dag, elk moment gevierd moeten worden.

Lees meer »

7x boekentips voor je verlanglijstje

Hallo hallo lieve mensen. Het is bijna sinterklaas. Misschien zit je helemaal in de stress. Moet je nog lastminute aankopen doen. Ik zal je een handje helpen. Hier een aantal boeken voor een zacht prijsje, perfect voor die young adult verslaafde bij jou in de familie. Of lekker voor jezelf natuurlijk. En vier je nou geen sinterklaas maar misschien kerst of komt bijvoorbeeld je verjaardag er aan. Deze tips gelden net zo goed!

Lees meer »

Interview Laura Diane

Over een paar dagen verschijnt er weer een boek. Een Young Adult. Ja dus, hoor ik je denken. Maar dit is niet zomaar een boek. Dit is een debuut. Dit is een boek van eigen bodem. Een post-apocalyptisch, dystopisch debuut van Nederlandse bodem. De auteur is een kreeft, schrijft onder een pseudoniem en heeft haar sterrenbeeld op haar enkel laten tatoeëren. Ik heb het natuurlijk over topvrouw Laura Diane en haar debuut 'Als de nacht eindigt'!!

Lees meer »

Content warnings; vanaf nu ook op mijn blog!

Er is de laatste tijd veel gedoe op blogs en bookstagram. Mensen vliegen elkaar aan en het gaat er soms lelijk aan toe. Er is veel kritiek! Tuurlijk is het goed om te vertellen als iets niet goed gaat. Maar de manier waarop vind ik gewoon jammer.

Lees meer »

Waarom ik geen sterren meer geef

Denk je aan een recensie. Dan denk je hoogst waarschijnlijk aan sterren. Niet die twinkelende gasbollen in de lucht. Nee die dingen die je gebruikt om je waardering mee aan te tonen. Super handig toch zou je denken. Nou niet helemaal dus! Ik leg je uit waarom.

Lees meer »

Tags


Dagen van de week in boeken

Een jaar of twee terug waren er op instagram heel veel boeken tags. Een van die tags was #daysoftheweekinbooks tag. Ik heb geen idee wie er mee begonnen is, maar ik heb hem aangepast in het Nederlands. Wil je deze tag ook doen? Lijkt me superleuk, maar verwijs je dan wel even naar mij? 

Lees meer »

De grote herfst booktag

Mijn vriendin Nora heeft op haar blog geekish.nl een hele leuke boekentag online gegooid. En vandaag ga ik de tag ook doen. De dagen worden kouder. De temperaturen zakken. Ik doe mn sfeerlichtjes weer aan. Tijd om me onder te dompelen in de herfst. Deze tag leek me daar perfect voor!

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb