Zintuigelijke handicap


Blindheid


young adult

Wat jij niet ziet - Eric Lindström

Een beetje huiverig was ik voor dit boek. Het gaat naast blindheid namelijk ook over rouwverwerking en het ontrafelen van het verleden. Ik was bang voor te veel drama en een zoektocht die me niet interesseerde. Niks daarvan was gelukkig waar! Ik heb enorm genoten van wat jij niet ziet.

Lees meer »

De geur van groen - Pamela Sharon

Toen ik bezig was met de voorbereidingen voor Disability op dinsdag keek ik er enorm naar uit om de geur van groen te herlezen. Zou hij nog net zo leuk zijn als de eerste keer dar ik hem las? En jahoor, dit boek is nog steeds fantastisch. Echt een verhaal dat je keer op keer kan lezen zonder verveeld te raken!

Lees meer »

Ivelle - Laura Diane

Nadat ik als de nacht eindigt en als de morgen begint had gelezen, wilde ik dolgraag verder met Ivelle. Ik was benieuwd wat voor nieuwe wereld Laura Diane had gecreëerd en ik ben absoluut niet teleurgesteld!

Lees meer »

Doof en slechthorend


young adult

Ongehoorzaam - Whitney Gardner

Het is weer dinsdag! Tijd om een boek met beperking in het zonnetje te zetten. Vandaag een doof meisje in de hoofdrol! Duik in de wereld van doven en streetart en laat je meevoeren in dit heerlijke verhaal.

Lees meer »

Dit is best wel een episch liefdesverhaal - Kacen Callender

Toen Querido in het najaar van 2019 hun nieuwe label Querido Glow aankondigde was ik enthousiast. Meer diversiteit, YES! Alle boeken hebben queer hoofdpersonages en soms ook personages van kleur. Dit is best wel een episch liefdesverhaal heeft ook nog een disability rep! Dit boek barst van de diversiteit en vandaag deel ik mijn leeservaring.

Lees meer »

new adult

Jij en ik - Chloe Liese

Jij en ik is een prachtig verhaal. Willa en Ryder vormen een van mijn favoriete koppels. Ik hou zo ontzettend veel van die twee. Maar ik moest vanbinnen wel een beetje huilen van de vele (validistische) vertaalfouten. Ik miste op zo veel plekken nuance. Regelmatig dingen die misgingen die makkelijk op internet te vinden zijn…

Lees meer »

Alle wegen leiden naar Rome - Vivian van Leeuwen

Ik ben heel blij met deze casual disability rep, geen groot onderwerp maar gewoon een onderdeel van wie ze is. Een zelfstandige dame met grootse dromen, een verlangen naar structuur (denkt ze) en een hart dat op reis wil. En ze is doof. Dit soort representatie wil ik meer wil zien!! Ik kan niet wachten om meer van Vivian te lezen.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb