Fysieke en onzichtbare handicap


vanaf 4 jaar

Joep! - Mark Haayema

Wat een lief prentenboek is dit. Met een mooie boodschap over stotteren, geduld en respect hebben. Daarbij is het een verhaal over jezelf zijn en dat vieren! Uitstekende stotter representatie, ik ben fan!

Lees meer »

vanaf 12 jaar

De verboden duinen - Marjolein Visser

Een bijzonder verhaal over een lastige thuissituatie, vriendschap en durf. Een sapphic verhaallijn en ook nog eens geweldige dyslexie en stotter representatie. Ik ben helemaal omver geblazen door dit debuut van eigen bodem! 

Lees meer »

young adult

Albino - Elizabeth LaBan

Een bijzonder verhaal met een bijzondere vertelstijl. Een verhaal over de impact van pesten en er anders uitzien dan de rest. Albinisme heeft misschien wel een grotere impact dan je denkt.

Lees meer »

Het vuur in mij - Erin Stewart

Als iemand er anders uit ziet, ontloop hen dan niet, pest ze niet. Ga in gesprek en ontdek dat het ook gewoon mensen zijn. Daarnaast was ik heel blij met de representatie en de ruimte voor mentale gezondheid. En de musicalverwijzingen waren een mooie tegenhanger van de diepgaande en ietwat duistere gedichten. Samen vormden ze een mooie balans.

Lees meer »

Tussen twee vuren - Laura Diane

De magic kingdom trilogie heeft een krachtige start met dit verhaal. Een ontzettend leuke insteek en ook nog eens super divers! Zo zit er mutisme in, een van de personages praat niet. Ik ben fan en kan niet wachten op deel 2!

Lees meer »

Tussen twee werelden - Laura Diane

Een spannend vervolg op 'tussen twee vuren'. Ik zat weer op het puntje van mijn stoel en kan niet wachten om te lezen hoe dit inclusieve diverse verhaal afloopt in 'tussen twee kwaden'.

Lees meer »