Ash princess - Laura Sebastian

Gepubliceerd op 17 december 2019 om 14:00


Titel Ash princess
Auteur Laura Sebastian
Vertaler Valerie Janssen
Uitgeverij Young & Awesome

Al een hele tijd wilde ik Ash princess lezen. Toen ik hoorde dat het vervolg, Lady smoke, dit najaar uit zou komen, leek me dit de perfecte gelegenheid om het eerste deel uit deze trilogie eindelijk te lezen. Ik ben blij dat ik heb gewacht want ik wil weten hoe het verder gaat. Nu hoef ik niet zo lang te wachten op het vervolg!

 

TRIGGERWARNING: MISHANDELING

 

Het verhaal

Eerste deel in een spannende fantasy-trilogie over moed, onmogelijke keuzes en verraad.


Prinses.

Gevangene.

Wees.

Rebel.


Ze hebben alles van me afgepakt. Mijn moeder. Mijn naam. Mijn kroon.

Sinds de belegering woon ik als een gijzelaar in het paleis waar nu de Kaiser de dienst uitmaakt. Ik ben niets meer dan zijn marionet, zijn asprinses. Maar de tijd van bang zijn is voorbij. Want ik ben Theodosia, koningin van Astrea. Ik zal mijn rechtmatige plaats weer innemen en mijn volk redden, tegen elke prijs.

Mijn leeservaring

Ik wist niet dat ik dit boek nodig had. Maar wauw. Ik heb zo van dit boek genoten!

Thora/Theodosia is zo'n sterk vrouwlijk personage. Ze zit gevangen, wordt geslagen en de Kaiser heeft een oogje op haar. Ondanks alles heeft ze haar hoop nog niet op gegeven. Ze wil het volk van haar moeder, nu haar eigen volk, beschermen tegen de grillen van de Kaiser. De enige manier om dat te doen is als ze vlucht van het paleis. Ze sluit vriendschap met een aantal rebellen en samen verzinnen ze een plan om weg te komen. Om de macht te kunnen grijpen.

Hoe ver zou jij gaan voor de vrijheid van je volk?

Het systeem is even wennen. Een Kaiser staat aan het hoofd. Is getrouwd met een Kaiserin. Hun zoon is de Prinz. En zo ongeveer alle dames aan het hof willen zijn Prinzessin zijn. 

De Prinz is anders dan zijn vader. Maar hoe anders is hij nou echt? Wie kan Theo(dosia) vertrouwen.

Het boek is in de tegenwoordige tijd geschreven en leest als een trein. Je leest vanuit Theodosia en daardoor lijkt het of je er zelf bij bent! Het plot is top en de spanning bouwt zich op. Van begin tot eind bleef mn aandacht gevangen.

Conclusie

Een prachtig verhaal met een sterk hoofdpersonage. Ze is moedig, heeft lef, staat op tegen de gang van zaken en heeft een enorm rechtvaardigheidsgevoel. Theodosia is een inspiratie. Een aanrader als je van fantasy, royalty, liefde en opstand houdt! Ik kan in ieder geval niet wachten op het vervolg; Lady smoke. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Nathalie
3 jaar geleden

Ik vond hem ook heel gaaf! Al weer even geleden gelezen, maar hij staat op mijn verlanglijstje (deel 2)!

Maak jouw eigen website met JouwWeb