Recensies


Jamie tegen de wereld - L.D. Lapinski

Jamie tegen de wereld is een ontzettend goed boek. Ik was al fan van L.D. Lapinski maar na dit boek al helemáál. Mijn favoriete onderdeel was nog wel dat nergens werd verteld wat voor gender de dokters Jamie als baby hadden toebedeeld. Want dat maakt immers helemaal niet uit. Jamie is non-binair. Klaar! 

Lees meer »

Het Libby Garrett project - Kelly Oram

Het Libby Garrett project was een leuk verhaal. Ik heb me prima vermaakt, flink hardop gelachen. Maar ik vond hem niet zo leuk als het eerste deel in de Science Squad serie. Het duurde een poos voor ik snapte waar dat aan lag, want ik vond Libby op zich een leuk personage en haar reis was interessant… Vandaag zal ik uitleggen waarom dit boek mij minder lag, en vertellen over de mooie en belangrijke kanten van dit verhaal.

Lees meer »

Dromen in Tokio - Emiko Jean

Zoals jullie weten hou ik van boeken met royals. En ik vond Tokio voor altijd, het eerste deel in deze duologie, heel erg leuk. Een meisje die ontdekt dat haar vader de kroonprins is. Heerlijk the princess diaries vibes. Ik was dus mega nieuwsgierig naar dit vervolg. Hoe zou het aflopen met onze Izzy, haar hotte bodyguard, haar ouders??? Maar wow, dit boek was zó anders dan ik had verwacht. Niet op een slechte manier, maar gewoon compleet anders!

Lees meer »

Verguld - Marissa Meyer

Zoals jullie weten ben ik gek op sprookjes en hervertellingen. Ik heb dan ook het hele huis bij elkaar gegild toen ik hoorde dat Blossom Books dit boek zou uitgeven. Een repelsteeltje hervertelling van de sprookjes Queen, Marissa Meyer herself. En dan ook nog als special edition met goud op snee?! Ik kon mijn geluk niet op. En het verhaal heeft me niet teleurgesteld!

Lees meer »

Zo moet het zijn - Becky Albertalli & Adam Silvera

'Wat als dit het is' is een van mijn favoriete boeken. Weet ik nog helemaal waar het over gaat? Nee, helemaal niet. Maar het gevoel dat ik kreeg tijdens het lezen is me altijd bij gebleven. En zeg nou zelf, een Meet cute in een postkantoor in New York klinkt toch ook geweldig? Het einde vond ik alleen een beetje jammer, gelukkig is er nu een vervolg en ik heb er weer van gesmuld!

Lees meer »

Liefdeloos - Alice Oseman

Ik kwam er gister achter dat het van 23 tot 29 oktober Asexual awareness week is. Dus de timing van deze recensie is helemaal toepasselijk! Zoals jullie weten ben ik gek op de heartstopper comics. En ik was heel benieuwd naar de boeken. Van Best of YA heb ik een exemplaar van Liefdeloos ontvangen om te recenseren en wauw; dit boek is zo anders en toch ook precies wat ik er van had verwacht. Het was prachtig en ik kan niet wachten om Alice hun andere boeken te lezen!

Lees meer »

Catfish blues - Sara Lövestam

In februari las ik Als vuur, en ik vond het een heerlijk verhaal. Een bijzonder tempo, maar dat beviel me wel. Daardoor was ik heel benieuwd naar Catfish blues, geschreven door dezelfde auteur; Sara Lövestam. Helaas viel dit boek me behoorlijk tegen...

Lees meer »

Bright - Jessica Jung

Honestly? Ik had meer van dit boek verwacht. Ik was enthousiast na het lezen van de flaptekst. Mode, Paris Fashion Week? YES PLEASE. En er komt een leuke jongen in beeld? Kom maar op. Maar helaas voelde alles behoorlijk oppervlakkig en niet uitgewerkt. Dit boek had zo veel potentie maar er waren te veel elementen en te weinig pit.

Lees meer »

Majesteit - Katharine McGee

Eerder las ik American Royals en ik vond het verhaal heerlijk. Het concept, de drama, de personages (afgezien van Daphne). Het einde was echt niet te doen en ik móest weten hoe het verder zou gaan. Helaas viel het vervolg me vies tegen...

Lees meer »

Als vuur - Sara Lövestam

Vandaag staat dit zomerse boek op de planning. Word ik vanochtend wakker en sneeuwt het! Ik heb gelijk de neiging om weer kerstmuziek opzetten en weg te kruipen met een kop thee. Toch zal ik vandaag vertellen wat ik van het zomerse boek 'als vuur' vond!

Lees meer »

Tokio voor altijd - Emiko Jean

Een van mijn most-anticipated vertalingen was Tokio voor altijd. Ik wil graag meer diverse boeken lezen en dat betekent ook meer boeken door auteurs van kleur. Een verhaal die de zoektocht naar je identiteit en geschiedenis combineert met royalty? Yes, please! En ik kan je vertellen, dit boek is nog zó veel leuker dan ik had verwacht en gehoopt!

Lees meer »

K-pop crush - Stephan Lee

Dit boek stond al een hele tijd op me te wachten. Ik ben een enorme moodreader en ik had steeds geen zin in een zoetsappig, dramatisch verhaal. Maar in november was het eindelijk zo ver. Ik wilde K-pop crush lezen. Was het dramatisch? Jazeker. En dat was héér-lijk!

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb