Wondersmid (nevermoor 2) - Jessica Townsend

Gepubliceerd op 5 maart 2020 om 14:00

Familie, vriendschap en magie. De perfecte basis voor een boek


Titel Wondersmid
Serie Nevermoor #2
Auteur Jessica Townsend
Vertaler Sabine Mutsaers
Uitgeverij Luitingh–Sijthoff

In april verschijnt het derde deel in de nevermoor serie, Spookpokken. Voor die tijd wilde ik Wondersmid lezen. En wauwauwauw wat een heeeerlijk verhaal. Bordevol vriendschap en lastige keuzes. Dit verhaal wil je niet missen!!

 

* PAS OP: Deze recensie kan spoilers bevatten uit het eerste deel, Nevermoor!! *

Het verhaal

Morrigan Crow is ontsnapt aan haar dodelijke vloek en is inmiddels toegelaten tot het Wondergenootschap. Eindelijk hoort ze ergens bij! Het Wondergenootschap belooft haar veiligheid en vriendschap voor het leven. Maar Morrigan krijgt niet waar ze al jaren van gedroomd heeft...


Morrigan is Wondersmid. En omdat Wondersmeden een slechte naam hebben, is iedereen bang voor haar. Bijna al haar nieuwe vrienden keren zich tegen haar. Tot overmaat van ramp wordt de magische stad Nevermoor opgeschrikt door een reeks mysterieuze verdwijningen. Dan doet Ezra Windbuil, de enige Wondersmid die Morrigan kent en de boosaardigste man die ooit geleefd heeft, haar een aanbod dat ze bijna niet kan weigeren… Is haar hoop op een nieuw leven al vervlogen voordat het zelfs maar begonnen is?

Mijn leeservaring

Even een mededeling: je moet eerst Nevermoor lezen voor je in Wondersmid begint. Wondersmid is niet los lezen.

In wondersmid lezen we hoe het verder gaat met Morrigan. Ze heeft alle proeven achter de rug en is toegelaten tot het Wondergenootschap. Ze woont nogsteeds in hotel Decaleon. De medewerkers van het hotel zien Morrigan als een van hun. Als familie. Als Jupiter, haar begunstiger, weer eens weg moet op een of andere missie, zijn de hotelmedewerkers er om Morrigan op te vangen en op te vrolijken.

 

We lezen meer over de dynamiek binnen het wondergenootschap en over Huize Fierpas. Huize Fierpas bevat namelijk de school waar alle leden hun kneepje beter leren beheersen. Samen met de andere kinderen die alle proeven dit jaar hebben gehaald vormt Morrigan een Unit. Unit 919. In de eerste jaren worden ze begeleid door een condutcor. Ze hebben een eigen privé platform en privé trein.

De kinderen uit unit 919 weten dat Morrigan een Wondersmid is. Haar vrienden Haldorg en Carlijn staan bij haar zijde. Maar de anderen zijn bang voor haar. Helaas zijn ze niet de enigen. Ook de schoolmeesteres en de ouderlingen zijn bang voor haar. Ze willen niet dat ze haar kneepje ontwikkelt. Om die reden volgt Morrigan maar één vak. En proffesor Aanstalten is nou niet bepaald aardig voor haar. Ze voelt zich zo alleen.  

Over professor Aanstalten gesproken, een aantal personages in het boek hebben een super komische naam. Aanstalten is namelijk deels mens deels schildpad! En schildpadden zijn traag. Ik moest dus erg lachen om zijn naam. Ook conductor Vrolijk, meneer Mildmans en Zoeteke Liefgeboren hebben grappige namen. 

 

De relatie tussen Morrigan en haar unit begint iets beter te worden. Ze warmen wat aan haar op. En dan krijgen ze een mysterieuze dreigbrief. Iemand uit de unit moet iets doen of anders vertelt de afzender het geheim van de unit. En dat kan natuurlijk maar één ding zijn. Dat Morrigan een Wondersmid is. Ze zijn boos en willen niet meer met Morrigan praten. Omdat zij anders is heeft de hele unit een probleem. Alle leden moeten lastige keuzes maken. Hoe ver ga jij voor je vrienden?

Conclusie

Wondersmid vond ik zelfs nóg beter dan Nevermoor. En dat zegt wat! De personages worden verder uitgediept, de wereld verder opgebouwd. Een mooie basis van vriendschap en familie. Samen met magie is dat wat mij betreft de perfecte ingrediëntenmix voor een boek. Jessica Townsend heeft zichzelf overtroffen. Ik móét weten hoe het verder gaat met Morrigan en haar unit. Ook ben ik heel benieuwd naar de rest van het schoolsysteem. Ik kijk enorm uit naar Spookpokken, het derde deel in de serie. Mensen ga deze serie lezen. Het is GE-WEL-DIG!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb