Night thinker - Luna van Roosen

Gepubliceerd op 12 maart 2020 om 14:00

De gevaren zitten waar je ze het minst verwacht


Titel Night thinker
Serie Day dreamer #2
Auteur Luna van Roosen
Uitgeverij Hamley books

Ik was helemaal verliefd op day dreamer. Dus natuurlijk heb ik het vervolg night thinker ook gelezen! En deze heeft zijn voorganger overtroffen. Petje af voor Luna van Roosen. Ik heb echt enorm van dit verhaal vol sprookjes genoten. Maar is dit wel echt het einde?!

Het verhaal

''Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins en een kasteel vol familiegeheimen. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat het mijn leven in groot gevaar brengt.''

Lora's aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby's familiegeheimen.

Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby's verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken, maar bij elke ontdekking komt ook haar eigen veiligheid verder in het gedrang.

Is zij in staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje?

Night Thinker is het tweede en laatste deel uit een tweeluik, het slot op het succesvolle Day Dreamer.

Mijn leeservaring

Waar hoofdpersonage Lora in het eerste deel wat afwachtend was, kickt ze ass in Night thinker. Ze weet wat ze wil en laat niet zo met zich sollen als voorheen. Een positieve verandering! Lora is gegroeid als persoon en dat is altijd leuk om te zien. 

 

Zoals Lora is gegroeid is Luna ook gegroeid als schrijfster! Door de manier van schrijven werd de hele wereld tastbaar. Nog meer dan bij day dreamer. Ik vergat helemaal dat ik op bed zat met een boek. Ik bevond me in de magische wereld die Luna van Roosen heeft gecreëerd. En wát voor wereld. Ik kon me alle geuren en kleuren inbeelden. Zonder dat dit beschreven werd, wist ik precies hoe de personages er uit zagen, hoe ze praatten. En dat vind ik héél knap. Alles was zo echt en realistisch. Mijn complimenten!

 

Lora zit in de knoop. Haar hart wordt bij elkaar gehouden met plakband. Hoe zit het tussen haar en Bobby. Wie, wát is hij? Waarom verdwijnt hij steeds? En zou hij hetzelfde voor haar voelen als zij voor hem?

Knappe jongens, drama, een mogelijke vloek, allerlei sprookjes. Bijna al mijn favoriete elementen zijn in dit boek/deze duologie verwerkt! Ik heb referenties ontdekt naar belle en het beest, assepoester, doornroosje, sneeuwwitje, roodkapje. En er zijn er misschien nog wel meer die ik gemist heb!

Sommige verwijzingen zijn heel subtiel, anderen overduidelijk. Ondanks bepaalde overeenkomsten heeft Luna van Roosen er helemaal haar eigen draai aan gegeven en haar eigen verhaal gecreëerd. 

Er zit zelfs nog een enorme plottwist in!! En die zag ik niet aankomen. Dat is het hele punt van een plottwist, maar dit zag ik écht niet aankomen. Ik was niet zo blij met de plottwist, ik dacht dat dat het einde zou zijn. Gelukkig niet, dat was een flinke cliché geweest namelijk. Maar ik ben erg blij met het uiteindelijke einde. Ik vraag me alleen wel af of het echt een einde is! Wie weet komt er in de toekomst nog een novelle met what happens after?? 

Ik zou nog zo veel meer willen zeggen. Maar dan zou ik spoilers weg geven. Dus dm me vooral even op instagram als je wil fangirlen ;)

Conclusie

Ik ben omver geblazen door de tastbare wereld en personages die Luna van Roosen heeft gecreëerd. Ze heeft slim gebruik gemaakt van het element tijd. Vele sprookjes komen terug maar ze heeft er echt haar eigen verhaal van gemaakt. De day dreamer duologie is een van de betere series die ik in tijden heb gelezen! Ik kijk met smart uit naar haar toekomstige werk.

 

* Van dit boek heb ik een recensie exemplaar ontvangen. Dit beïnvloed mijn mening niet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.