Escape room - Maren Stoffels

Gepubliceerd op 16 januari 2020 om 14:00

Afbeelding | Escape room - Maren Stoffels | turnthepages.nl
Titel Escape room
Auteur Maren stoffels
Uitgeverij Leopold
Pagina's 174
Bindwijze E-book
Prijs €9,99
ISBN 9789025874346

Ik had een aantal dagen enorm veel last van mn polsen. Daarom ging ik op zoek naar leuke e-books van de bieb. En omdat ik bezig was met de voorbereidingen van Thrilling Thursday zocht ik naar thrillers. Toen vond ik 'Escape Room' van Maren Stoffels. Klonk spannend en interessant. Dus ik ben gaan lezen... durf jij je vrijheid in te leveren voor een spelletje?

Het verhaal

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.

En nu staat Het voor me, in levenden lijve.

Ik schud Het de hand.

En Het heeft geen idee wie ik ben.

Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.

Het is gewoon een speler, net als die andere drie.


Vier vrienden geven zich op voor een Escape Room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?

Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Mijn leeservaring

Een boek geschreven vanuit meerdere perspectieven is niets nieuws voor mij. Dit vind ik juist heel leuk! Ik hou er namelijk van om in iemands hoofd te kruipen. Maar een boek met vijf perspectieven was nieuw voor me. Ik begon te lezen zonder verwachtingen en ik wist ook niet waar het over zou gaan. In het begin vond ik al die perspectieven maar verwarrend. Elk hoofdstuk wordt door iemand anders verteld.

Je hebt X. Een mysterieus persoon die steeds over 'Het' (met een hoofdletter H) praat. En ik had geen idee wie of wat 'Het' was. Dan zijn er de drie vrienden Alissa, Mint en Sky. En ten slotte de collega van Sky, Milas. 

De tieners hebben allemaal hun eigen problemen. Mint voelt de pijn van anderen. En Sky heeft een relatie met een meisje terwijl hij haar eigenlijk niet op die manier leuk vindt. Als ze opgesloten worden in de Escape Room wordt er een spelletje met hun gespeeld. Het begint zo leuk maar al snel wordt het gemeen en eng. Hoe ver ga jij voor je vrienden?

De tieners worden tegen elkaar opgezet en ik had echt geen flauw idee hoe de vork in de steel zat! Meestal heb ik wel vermoedens of wordt het al duidelijk. Maar met dit boek had ik geen flauw idee. Normaal gesproken wil ik doorlezen om te kijken of m'n theorie klopt. Nu wilde ik doorlezen omdat het zo spannend was en ik geen idee had wat er zou komen.

Conclusie

Escape room is ontzettend sterk geschreven. De spanning wordt opgebouwd en verslapt geen moment. Het plot zit heel goed in elkaar! Daarnaast zit er lgbtq+ representatie in. Surprise! Wat mij betreft iets te veel perspectieven, ik raakte de kluts een beetje kwijt. Verder een geweldig boek, perfect voor deze tijd van het jaar. Dekentje, kaarslicht, deur opslot en griezelen maar!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb