Blogtour: boyfriend material

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 14:00
Het boek Boyfriend material ligt op een wit kreukelig dekbed en een lichtroze gebreid dekentje. Naast het boek ligt een blauwe artprint met de personages van Elizabeth Turner Strokes @estrokescreative | recensie van Boyfriend material, Alexis Hall, Zomer&

Twee mannen die zich openstellen voor de liefde, een hartverwarmend verhaal


Vertaler Marielle Manfré
Uitgeverij Zomer & Keuning
Verschijningsdatum 13 april 2021
Genre New Adult

Allereerst wil ik Zomer & Keuning hartelijk bedanken voor een recensie exemplaar. En omdat ik met de blogtour meedoe heb ik ook de drukproef ontvangen zodat optijd kon beginnen met lezen. Nou was ik ruim optijd begonnen. Maar mijn gezondheid gooide roet in het eten. Ik heb een enorme flare-up gehad en ben daar nogsteeds niet volledig van hersteld. Daardoor heb ik het boek nog niet uit. Vandaag vertel ik dus wat ik er tot nu toe van vind. En als ik het boek uit heb zal ik de recensie eventueel aanvullen!

 

Content warning: afwezige vader tijdens jeugd, kanker.

Het verhaal

Luc, de hoofdpersoon in ‘Boyfriend Material’ van Alexis Hall, is de zoon van een wereldberoemde rockster en is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Ze zijn totale tegenpolen, maar ze maken een afspraak: zolang de pers achter Luc aanzit, zullen ze doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze elkaar nooit meer te zien. Maar het probleem is dat de neprelatie wel heel echt begint te voelen.

Mijn leeservaring

Wat me gelijk opviel was het omslag. Zowel de kleuren als tekeningen deden me aan het Verenigd koninkrijk denken en dan voornamelijk aan London. Ik vermoedde dus dat het verhaal zich in London afspeelt en daar had ik gelijk in. Ook de hoofdstukbanners zijn een leuke toevoeging: metro bordjes. 

Toen ik de eerste twee hoofdstukken had gelezen was ik gelijk geintrigeerd. Het leek me een grappig verhaal en was erg benieuwd welke weg de personages zouden afleggen. Hoofdpersonage Luc zit namelijk in een dal en in een boek als deze verwacht ik dat hij daar uit zal kruipen en een gelukkiger leven voor zichzelf opbouwt.

 

Tot dus ver hebben de boeken in de Rainbow lijn een wisselend perspectief. Maar in Boyfriend material is alleen Luc aan het woord. En dat vond ik jammer. Ik hou er namelijk wel van om het verhaal door verschillende ogen te beleven. Nou was het niet noodzakelijk om Olivers perspectief te lezen, maar ik ben gewoon benieuwd wat er precies in mensen omgaat, haha!

 

Wat me heel heel blij maakte was het feit dat de bijpersonages ook goed uitgewerkt waren. Alle personages spatten van het papier! Iedereen had eigen humor, eigen karaktertrekken en eigen 'problemen'. 

Ik weet dus nog niet hoe het verhaal afloopt (nouja ik heb een idee want dit soort boeken zijn meestal redelijk voorspelbaar) maar ik vind het knap hoe Alexis Hall humor met heftige situaties weet te combineren en hier een goeie balans in te vinden. Ook was ik blij dat er zo serieus over gevoelens werd gesproken en het niet alleen om lust ging!

 

Nou waa de humor niet helemaal mijn soort humor. Toch heb ik flink zitten glimlachen tijdens het lezen van dit boek. De relatie tussen Luc en Oliver is namelijk hartverwarmend. Het geflirt, de ongemakkelijkheid. En het was mooi te zien hoe beide mannen zich langzaamaan openstelden. Ik ben benieuwd hoe het met de boys af gaat lopen en welke keuzes ze onderweg maken. De auteur heeft een vervolg aangekondigd met de titel 'husband material'. Wie weet gaat Z&K die ook uitgeven!

 

Ben je nou benieuwd geworden naar dit boek? Je kan de eerste twee hoofdstukken op issuu lezen via deze link: boyfriend material issuu fragment (opent in een nieuw tabblad).

Conclusie

Boyfriend material is een hartverwarmend verhaal over twee mannen die zich proberwn open te stellen voor de liefde. Een weg met hobbels en kuilen maar ik heb goeie hoop dat ze elkaar uiteindelijk vinden. De humor was niet helemaal mijn ding maar dat is een kwestie van smaak. Met goed uitgewerkte (bij)personages en een romance met diepgang, is dit boek zeker een aanrader!

 

* Van dit boek heb ik een recensie exemplaar ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Blogtourbanner Boyfriend Material - Alexis Hall, Zomer&Keuning | recensie door turnthepages.nl

Kijk morgen op de blog van Axelle voor de laatste recensie in deze blogtour: Axelle's blog (opent in nieuw tabblad).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.