Als het waar is - Tara Altebrando

Gepubliceerd op 7 november 2019 om 14:00
Titel Als het waar is
Auteur Tara Altebrando
Uitgeverij Young & Awesome
Pagina's 232
Bindwijze Paperback
Prijs €17,50
ISBN 9789025873721

Het is eindelijk zo ver. De eerste Thrilling Thursday! Zoals ik jullie in een eerdere blogpost vertelde komt er elke vrijdag een recensie van een YA thriller online! Ik bijt het spits af met 'Als het waar is' van Tara Altebrando. Dit leek me het perfecte boek om voorzichtig kennis te maken met het genre.

Het verhaal

Ik staarde naar mijn telefoon. – Kom in beweging, dacht ik. Beweeg. – Jarenlang wilde ik er niet eens over nadenken. Maar nu wil ik het geloven.

Overal waar Kaylee komt, gebeuren vreemde dingen: de bitch van de klas struikelt, precies wanneer Kaylee dat wenst. Een glas water spat kapot als ze boos is. Toeval? Dan ontdekt Kaylee dat haar biologische moeder, die als tiener het nieuws haalde vanwege haar vermeende telekinetische gaven, tot levenslang is veroordeeld voor moord. Tot op de dag van vandaag ontkent haar moeder alle schuld. Kaylee besluit dat het tijd is om de waarheid te achterhalen – over haar moeder en over zichzelf.

Mijn leeservaring

Het boek is geclassificeerd als een thriller. Ja, het was een pageturner. Ja, het was spannend. Maar het was absoluut niet eng of luguber. Precies zoals ik had verwacht. Het ging weinig over de moord en veel over Kaylee. De ontwikkeling van haar personage stond eigenlijk centraal. Niet het misdrijf. 

Kaylee zit helemaal in de knoop met zichzelf. Doordat journalist Liana ineens voor haar neus staat gaat ze nadenken. Wat is er vroeger gebeurt. Wat vindt ze daar van. Wie is ze nou eigenlijk. En de rare dingen die haar overkwamen, zijn die misschien geen toeval??

Liana is bezig met een podcast; 'Als het waar is'. In het tweede seizoen staat Kaylee haar biologische moeder Crystal centraal. Als lezer kunnen wij de podcast natuurlijk niet luisteren. Maar in het boek staat wel opgeschreven wat er gezegd wordt. Een leuke touch. Hierdoor komt het boek nog meer tot leven. Ik merkte dat ik Liana een stem had gegeven en als ik de podcast "luisterde" hoorde ik haar stem en was het of ik naast haar zat. Zo leuk gedaan! 

De opbouw van het boek was heel prettig en las als een trein. Ik heb het boek in één keer uitgelezen. De spanning zakte niet in en ik bleef geboeid.

Belangrijke onderwerpen in het boek waren vriendschap, liefde, adoptie, gevangenis, telekinese en vooral jezelf ontdekken. Leren wie je nou eigenlijk bent en wat je belangrijk vind.

Conclusie

Een prachtig coming of age verhaal met een twist. Belangrijke onderwerpen kwamen aan bod en werden netjes afgehandeld.

Zit je in een leesdip? Dit boek haalt je er zekerweten uit. Ik raad je dit boek aan en ben erg benieuwd naar Tara haar andere boek; 'Verdwenen'.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.