De grote herfst booktag

Gepubliceerd op 19 september 2019 om 14:00
Herfst, herfsttag | turnthepages.nl

Mijn vriendin Nora heeft op haar blog geekish.nl een hele leuke boekentag online gegooid. En vandaag ga ik de tag ook doen. De dagen worden kouder. De temperaturen zakken. Ik doe mn sfeerlichtjes weer aan. Tijd om me onder te dompelen in de herfst. Deze tag leek me daar perfect voor!

Losse blaadjes - een standalone aanrader

Afbeelding | Mermaid - Louise O'Neill | turnthepages.nl

Een boek die ik jullie aanraad is 'Mermaid'. Geschreven door Louise O'Neill. Een herschreven versie van het disneysprookje 'de kleine zeemeermin'.  Naast deze prachtige omslag is het ook een heel mooi verhaal met een feministische touch.

Ik heb op hebban een recensie geschreven, klik hier om de review te lezen.

Zouden jullie het leuk vinden als ik hier ook een recensie over het boek publiceer? Let me know!

Herfstkleuren - een boek met een herfstige cover

Everless heeft een hele mooie herfstige cover. Tenminste, dat vind ik dan. Het is bijna boekenweek voor jongeren en dan ga ik naar de boekhandel om everless en evermore te kopen. En dan natuurlijk de 3-pak mee naar huis te nemen!

Everless heb ik deze week gelezen (wauw, wat een geweldig verhaal!!!) en binnenkort zal ik de recensie online zetten. 

Warme choco - dit boek geeft me een warm gevoel van binnen

Afbeelding | Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum - Benjamin Alire Saenz | turnthepages.nl

Ah Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum. Wat een prachtig boek is dit. Ik heb dit boek in een zit uitgelezen. Vergat gewoon te eten en te drinken. En het heeft meer dan een week geduurd voor ik het allemaal had verwerkt. Dit boek is zo emotioneel, gevoelig, realistisch en herkenbaar. Het is geen feelgood but it makes you feel good!

Storm - dit boek las ik heel snel uit

Afbeelding | Donker blauwe woorden - Cath Crowley | turnthepages.nl

Dit is een van de eerste YA boeken die ik heb gekregen. Ik weet het nog goed. Ik was net een week of twee bezig met mn bookstagram en zag een post bij @youngandawesomebooks voorbij komen. 

In het boek gaat het over een speciale boekenkast waar mensen briefjes in achterlaten. In de boeken mogen schrijven. Aantekeningen maken.

En young & awesome had een enorm leuke promotie actie. In een aantal boeken hadden ze een brief gestopt en deze waren door nederland en belgie verspreid. Wie de brief vond mocht het boek gratis meenemen. En drie keer raden wie er zo'n brief vond. That's right. Me!

Donker blauwe woorden is zoo leuk. Heerlijk verhaal die ik heel snel uit had. Dit verhaal is mega underrated. Ga hem lezen en ontdek voor jezelg hoe geweldig hij is.

Regen - dit boek klonk leuk, maar viel tegen

Afbeelding | Het ongeluk project - Julie Buxbaum | turnthepages.nl

On to the next. Het rosie-project voor jongeren. Klinkt leuk toch! Nou ik vond er dus niks aan... ik kon me niet verplaatsen in de hoofdpersonages. De verhaallijn kon me niet boeien. De schrijfstijl sprak me niet aan. Dikke no no for me. Echt jammer want had er veel goeds over gehoord!

Halloween - een heerlijk eng boek

Afbeelding | Truth or dance - Chinouk Thijssen | turnthepages.nl

Oké, hier ga ik een beetje valsspelen... Ik lees namelijk nooit enge boeken. Maar ik heb me voorgenomen om komende tijd thrillers te lezen. Truth or dance staat hoog op mn lijstje. Lees jij vaak spannende boeken?

Halloween 2 - een heel fijn vervolg

Afbeelding | Break a leg - Chinouk Thijssen | turnthepages.nl

Deze konden jullie wel raden. Want wie weet nou niet dat 'break a leg' het vervolg op 'truth or dance' is.

Kan jij ook niet wachten tot deel drie in de winkels ligt? Nog een weekje en dan is het zo ver!

Mocht je geinteresseerd zijn. Er komt een readathon! Klik hier voor meer informatie.

Thuis op de bank - deze (aankomende) verfilming wil ik graag zien 

Zoals jullie weten ben ik gek op Disney. Sprookjes, jurken, wijze lessen, drama, liedjes, een prachtige prachtige tekenstijl. Ennnn villains. I love villains. Een van mijn favoriete slechterikken is Maleficent. Nou heeft ze een eigen film. Maleficent de film is een live action remake van doornroosje. Ik vond het een heerlijke film. Ookal waren de drie feeën erg dom en lachte doornroosje als of ze super high was. Angelina Jolie maakte alles goed. Niemand is zo geschikt voor de rol van Malleficent als zij. 

Je snapt dus wel dat ik heel blij ben dat er een tweede deel komt! In oktober verschijnt Maleficent 2: mistress of evil. En ik kan niet wachten.

Kruidnoten - mijn bookish guilty pleasure

Afbeelding | De selectie, de elite, de one - Kiera Cass | turnthepages.nl

All day every day. Een serie die ik elk moment kan lezen is de selectie. All time fav. Liefde, drama, jurken, royalty. Ge-wel-dig!

Oh en thanks Nora. Nu heb ik zin in pepernoten. Nouja kruidnoten. Maar pepernoten klinkt leuker.

Koop hier deel 1, de selectie

Winter - een boek waar ik naar uit kijk

Er zijn zo veel boeken waar ik naar uit kijk! Moeilijk om te kiezen.. Toch ben ik wel extra benieuwd naar dit boek. 'Birthday' is namelijk een own-voices verhaal. De auteur schrijft dus over een onderwerp waar hij of zij zelf ook mee te maken heeft.

Birthday gaat over twee vrienden. Twee jongens. Ze zijn op dezelfde dag jarig. De tijdlijn in het boek is van zes jaar en speelt zich af op de zes verjaardagen. Zo zie je de jongens opgroeien. 

Het hoofdonderwerp in het boek is transgender zijn. Gevangen zitten in het verkeerde lichaam. En zoals ik al zei is het een own-voices boek. De auteur is zelf dus ook transgender!

In de (jeugd) literatuur zijn er te weinig boeken over dit onderwerp. En als er al over wordt geschreven is het door iemand die het niet zelf heeft meegemaakt. Zo krijg je alsnog geen goed en kloppend beeld.

Dit boek is dus super belangrijk en ik ben heel benieuwd naar het verhaal.

Doe jij ook mee?

Als je zin hebt nodig ik je uit om deze tag ook te doen! Ik vond het in ieder geval heel leuk om dit lijstje voor jullie te maken. (Nouja, invullen. Nora heeft hem gecreëerd.)

Ik zie jullie dinsdag weer. Fijn weekend!

 

Ps. Gaan jullie nog wat doen met de boekenweek? Let me know.

Reactie plaatsen

Reacties

Nora
4 jaar geleden

Echt heel leuk om jouw interpretatie te lezen, en dank je dat je de tag hebt overgenomen van Geekish.nl :D

Annemarie
4 jaar geleden

Leuk om te horen dat je er van genoten hebt. Als jij leuke tags blijft maken zal ik ze over blijven nemen. Deal? ;P

areadingdragon
4 jaar geleden

Ohh, weer zo'n leuke post!

Annemarie
4 jaar geleden

Dankjewel!