Dagen van de week in boeken

Gepubliceerd op 10 oktober 2019 om 14:00

Een jaar of twee terug waren er op instagram heel veel boeken tags. Een van die tags was #daysoftheweekinbooks tag. Ik heb geen idee wie er mee begonnen is, maar ik heb hem aangepast in het Nederlands. Wil je deze tag ook doen? Lijkt me superleuk, maar verwijs je dan wel even naar mij? 

Genoeg gekletst. Hier gaan we dan.

Maandag | Een boek waar je te lui voor bent

Een boeken die ik nooit zo heb begrepen en ik ook niet ga lezen zijn de boeken van Rick Riordian. Ik snap de hele hype niet en het zijn me gewoon te veel boeken om te gaan lezen.

Dinsdag | Een boek die je moeilijk uit kreeg

Het eerste deel van de Royals serie van Erin Watt. De personages trokken me niet. De verhaallijn kon me gestolen worden. Het draaide alleen maar om seks. Daar was het hele verhaal omheen gebouwd. Nope echt geen boek voor mij. Heb de rest van de serie daarom ook niet gelezen.

Woensdag | Een boek die je niet hebt uitgelezen

Ik lees eigenlijk altijd boeken uit. Ook als ik ze niet zo leuk vindt. Vorig jaar had ik een boek van de bieb geleend. Ik moest hem op een gegeven moment natuurlijk terugbrengen. Maar ik had hem nog niet uit! Het nachtcircus was zo'n dikke pil. En ik zat in een leesdip. Het is een prachtig verhaal met een unieke magische sfeer. Gek genoeg heb ik hem nog niet weer opgepakt... hopelijk kan ik komende winter het boek opnieuw lezen en lees ik hem nu gewoon uit.

Donderdag | Een boek die je niet aanraad

De meeste boeken die ik lees vind ik ook erg leuk. Maar ik raad 'het ongeluk project' niet aan. Het staat omschreven als het rosie project voor jongeren. Helaas was dit voor mij niet het geval. De personages waren te onrustig en ik kon geen klik met ze maken. Ook de schrijstijl lag niet in mijn straatje en vond het boek erg traag. Helaas voor mij maar gelukkig zijn er genoeg bowken die ik wél leuk vind.

Vrijdag | Een boek waar je naar uit kijkt

Ik kijk heel erg uit naar een boek die uitgegeven zal worden bij young & awesome. Het boek heet 'the iron sisters'. Een boek met prinsen en prinsessen en drama en zussen en yaaahs sign me up.

Zaterdag | Een boek die je wil herlezen

Harry Potter. Ik las ze op de basisschool en heb ze nooit herlezen omdat er steeds zoveel leuke boeken uitkomen. Maar ik wil heel graag de wizardingworld weer induiken.

Zondag | Een boek die niet mocht eindigen

Als er een boek is waar ik gewoon in wil wonen is het 'Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum'. Benjamin Alire Saenz heeft zon rustgevende schrijfstijl. Hij neemt je mee op reis, voert je weg. Echt zo'n boek waarvan je niet meer weet dat je het las omdat je het zo intens beleefde. Ik raad iedereen dit boek aan. Het is geen achtbaan maar een dobberend bootje op een rustig meer. Je voelt je zo gelukkig als je het leest. Ik wilde niet dat het zou stoppen.

(Ik ben heel benieuwd wanneer deel twee uitkomt en waar daar in zal gebeuren.)

Doe jij ook mee?

Ben benieuwd met welke boeken jullie komen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.