Podcast - I write better than I talk

Gepubliceerd op 20 oktober 2019 om 14:00

Ik heb de lol van podcasts nooit zo begrepen. De hele hype. Maarja ik kon mn gedachten er ook niet bij houden... dan is er ook niet zo veel aan natuurlijk.

Vorige week kwamen Laura Diane, Chinouk Thijssen, Pamela Sharon en Astrid Boomstoppel samen in Rotterdam. Gewapend met notitieblok, pen, een goed humeur en onder het genot van een warm drankje en wat lekkers begon het smeden van plannen.

Ze plaatsten onderstaand logo op hun instagram en vroegen ons te raden naar het secret project. Velen dachten aan een verhalenbundel. Maar dit was niet waar ze aan werkten...

Gistermiddag kwamen de dames weer samen in Rotterdam. Toen maakten ze bekend waar ze aan gewerkt hadden; **drumroll** een podcast!!

Ik heb de lol van podcasts nooit zo begrepen. Maar ik dwaalde ook altijd af met mijn gedachten!

Nou hadden Laura Diane, Chinouk Thijssen, Pamela Sharon en Astrid Boomstoppel vorige week een meeting in Rotterdam. Ze deden allemaal super geheimzinnig. Later vertelden ze via instagram te werken aan een secret project. Ik natuurlijk helemaal enthousiast. Velen dachten aan een verhalenbundel of iets dergelijks maar nee. 

Gistermiddag kwamen de dames weer samen in Rotterdam. En daar maakten ze bekend wat het project was! **drumroll** een podcast!!!

Zoals ik al zei, podcasts zijn niet echt mijn ding. Maaaar ik was alsnog razend enthousiast. Vier gezellige mensen in een hokkie met koptelefoons. Kan niet fout gaan toch?

Pyjamaparty

Een ding kan ik je vertellen. Ik hou van deze podcast. Wat een gezellige boel. Ik kreeg het gevoel alsof ik een pyjamafeestje had en ik met vriendinnen zat te kletsen! Het is heel toegankelijk. Geen moeilijke taal. Geen technische woorden. Gewoon lekker kletsen. Ja, het is een beetje chaotisch. Maar dat maakt het juist zo leuk en echt. Vaak zijn podcasts wat in scene gezet. Meer een script als het ware. Maar dit was zo vrij. Love it.

 

Je merkt dat de dames elkaar mogen en het oprecht gezellig hebben samen. Kletsen over eten, schrijftips, muziek, van alles. Maar ook iets serieuzere dingen als recensies en sterren. Maar alles bleef respectvol en gezellig. Geen geladen sfeer of wat dan ook. Oh en zo veel humor. *Looking at you Chinouk*. 

"Ik ben gewoon enthousiaster over moord dan over liefde" - Chinouk Thijssen

Nee maar alle gekheid op een stokje. Ga deze podcast luisteren. Je leert de schrijfsters beter kennen. Hebt een halfuur vol gezelligheid. Krijgt een kijkje (of in dit geval luistertje (??)) achter de schermen. Dit wil je niet missen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot de nieuwe aflevering online komt!

 

Laura Diane

Super leuke lieve schrijfster to be. Haar debuut 'Als de nacht eindigt' verschijnt 25 november 2019 bij uitgeverij Clavis. Ik kan niet wachten!

Chinouk Thijssen

Chinouk deed aan booktube, is freelance tekstredacteur en maakt boeken persklaar. Daarnaast schrijft ze Young Adult thrillers. Je kent haar wellicht van de 'Truth or dance'-trilogie of van 'Fataal spel'.

Pamela Sharon

Pamela ken ik van een supergezellige chatgroep. Ze is juf in het basisonderwijs en haar debuut 'De geur van groen' is uitgegeven bij uitgeverij Moon. Een indrukwekkend verhaal over een blind meisje.

Astrid Boomstoppel

Astrid kende ik eigenlijk helemaal niet. Haar debuut 'Dit is hoe het ging' is uitgegeven bij Blossombooks. Een psychologische YA thriller dit toch anders in elkaar zit dan ik in eerste instantie dacht! 

 

Ik heb enorm genoten van de eerste aflevering van 'I write better than I talk'. Ga jij hem ook beluisteren?

Hier een linkje naar de podcast op Spotify

Reactie plaatsen

Reacties

CĂ©line
4 jaar geleden

Ik beluisterde hem net op Spotify, leuk om eens te horen :-)

Maak jouw eigen website met JouwWeb