Vrouwenbijbel

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 om 14:00Ik was op zoek naar een mooie bijbel die wat minder droog was. Iets meer context. Toen vond ik deze vrouwenbijbel en die wilde ik graag uitproberen. Uitgeverij Royal Jongbloed is zo aardig geweest om mij een recensieexemplaar te schenken. Heel erg bedankt daar voor.

Over de vrouwenbijbel

De Vrouwenbijbel is de complete Herziene Statenvertaling aangevuld met extra studiemateriaal voor vrouwen die graag verbinding willen leggen tussen de Bijbel en hun dagelijkse leven hier en nu. Meer dan zeventig vrouwen hebben teksten geschreven bij de bijbeltekst. Het extra materiaal gaat vooral in op de relatie die God met ons heeft en onze onderlinge relaties. Er is ruimte voor emotie, eerbied, blijdschap, waardering etc. De toegevoegde teksten bestaan uit biografieën, themapagina’s, meditaties, inleidingen op bijbelboeken, strooiers en een encyclopedie van vrouwen die in de Bijbel voorkomen. De Vrouwenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van vandaag uit bewust te leven in afhankelijkheid van God.

Mijn leeservaring

Omdat dit geen fictieboek is en ik niet over de personages kan vertellen ga ik het hebben over de indeling en waarom deze bijbel anders is dan normaal.

In deze bijbel staat de bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling. Maar wat deze bijbel zo bijzonder maakt is dat er allemaal extra materiaal aan toegevoegd is. Elk boek begint met een inleiding en een themapagina. In elk bijbelboek staat een thema centraal, toegespitst op vrouwen. Daarnaast zijn er strooiers toegevoegd. Korte stukjes tekst die helpen om de bijbelteksten te begrijpen en om te zetten naar situaties van tegenwoordig. 

Ook staan er biografieën in van zeventig vrouwen uit de bijbel en achterin staat een lijst van alle bijbelse vrouwen, gevolgd door een leesrooster.

De strooiers staan door de hele bijbel heen en worden gekenmerkt met een symbool. 

De bijbel is een stukje groter dan ik gewend ben. Dit is verder niet erg maar het zorgt er voor dat het prettiger leest als de bijbel op tafel ligt.

De kleur van de bladeren is wit en de lettere zijn donkerblauw. Dit is rustig voor het oog en vond ik eg prettig!

De strooiers zijn op een gekleurd vlak geplaatst zodat ze opvallen.

Conclusie

Ik vind het een prettige bijbel om te lezen en de achtergrond informatie is erg interessant. Zo gaat het nog meer leven. Dus als je nog op zoek bent naar een bijbel, de vrouwenbijbel raad ik zeker aan!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.