Majesteit - Katharine McGee

Gepubliceerd op 2 juni 2022 om 09:00

  

Waarom ik dit boek niet heb uitgelezen

Eerder las ik American Royals en ik vond het verhaal heerlijk. Het concept, de drama, de personages (afgezien van Daphne). Het einde was echt niet te doen en ik móest weten hoe het verder zou gaan. Helaas viel het vervolg me vies tegen...


Titel Majesteit
Auteur Katharine McGee
Vertaler Lia Belt
Serie American Royals 2
ISBN 9789026156120
Prijs €19,99

Het verhaal

Macht, intriges en geheime liefde: welkom in het Amerikaanse koningshuis!

Kroonprinses Beatrice is plots koningin. Kan ze nu haar bruiloft nog afblazen en kiezen voor haar grote liefde?

Prinses Samantha is heimelijk verliefd op de verloofde van haar zus. Wat moet ze doen? Doorfeesten?

Nina probeert tegen elke prijs het paleis - en prins Jefferson - te vermijden, maar de koninklijke familie laat haar niet gaan.

Daphne wil maar één ding: macht. Nu ze Nina buitenspel heeft gezet, moet ze alleen nog prins Jefferson terugwinnen.

Geen boek over oppervlakkige snobistische royals, maar een verhaal over vier mensen die worstelen met wie ze zijn en hun hart proberen te volgen, ongeacht de consequenties. Drama, romantiek, krachtige personages, dit boek heeft het allemaal!

Mijn leeservaring

Ik zal eerlijk zijn. Ik heb het boek niet uitgelezen. En dat is niks voor mij. Ook al vind ik een verhaal niet zo leuk, ik probeer altijd het het einde te bereiken. Het een kans te geven. Maar hier kwam ik echt niet doorheen. Mijn concentratie is de laatste maanden behoorlijk bagger, dus ik stop mijn kostbare (mentale) energie graag in een verhaal waar ik wél blij van word!

 

Zoals je in mijn recensie van American Royals kan lezen zag ik enorm op tegen de hoofdstukken vanuit Daphnes perspectief. Ik mocht haar totaal niet en dat is eigenlijk niet veranderd. 

In de synopsis worden de personages 'geen oppervlakkige en snobistische royals' genoemd. En ja er zijn veel issues, maar ik voelde geen connectie met de karakters. Waar deel 1 nog vermakelijk dramatisch was vond ik het in Majesteit echt over de top... en dat ging voor mij ten koste aan de likability van de personages.

Het stoorde mij behoorlijk dat de meiden zo van jongen naar jongen hopten. Vooral Beatrice vond ik hypocriet. Je vriendje dumpen omdat je wil bewijzen dat je als vrouw alleen het land kan regeren, om vervolgens met een ander aan te pappen... Ik had graag meer vrouwenpower gezien. Zelfstandige dames die geen partner nodig hebben om gelukkig, compleet en succesvol te zijn.

Het vele geschuif in relaties stoorde me, het voelde ook niet realistisch. Maar daar kan ik nog mee leven. Het is tenslotte een fictief, dramatisch verhaal. Maar het vreemdgaan is een no-go voor mij. Daar knap ik zó op af!

 

De schrijfstijl was gelukkig vlot en de wisselende perspectieven voorkwamen een sleur. De verschillende verhaalllijnen kruisen pas later in het verhaal, en dat zorgde er in het begin voor dat ik steeds uit het verhaal werd gehaald. Maar dat kan aan mij liggen omdat mijn concentratie zo slecht was...

Conclusie

Misschien is mijn leessmaak veranderd sinds ik American Royals las, misschien is dit verhaal daadwerkelijk dramatischer. Helaas was dit niet het boek voor mij, maar dat wil niet zeggen dat jij er niet van kan genieten! Ik heb ook van genoeg mensen gehoord dat ze dit boek hebben verslonden.

Het is niet duidelijk of het derde deel ook vertaald gaat worden, maar ik ga de serie niet uitlezen...

 

* Van dit boek heb ik een recensie exemplaar ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb