Reisbureau wereldvreemd: op de rand van de wereld - L.D. Lapinski

Gepubliceerd op 19 september 2022 om 09:00

Ik zat op het puntje van mijn stoel

Ik las dit boek in juli, vlak voor verschijning van het derde deel. Maar doordat mijn concentratie zo bagger was kon ik in september pas een recensie schrijven...  gelukkig had ik goeie aantekeningen gemaakt.

Deze recensie is misschien wat korter dan jullie van me gewend zijn (misschien ook niet, we shall see), maar ik wil absoluut geen spoilers geven! En het schrijven gaat nog steeds wat moeizaam, so bare with me.

 

** Content warning: verlies van een ouder, rouwen


Titel Reisbureau wereldvreemd: op de rand van de wereld
Auteur L.D. Lapinski
Serie Reisbureau wereldvreemd #2
Vertaler Mechteld Jansen
Reeks Magische mysteries
Uitgeverij Uitgeverij de Fontein
ISBN 9789026156458
Representatie trans, non-binair, queer, lesbische personages (en non-binaire auteur)

Bestel het boek bij libris.nl


Het verhaal

Op de rand van de wereld is het tweede deel in de magische trilogie Reisbureau Wereldvreemd van L.D. Lapinski. De perfecte boeken om in te ontsnappen voor kinderen vanaf 10 jaar. Magisch avontuur vol vaart, humor en fantastisch uitgewerkte werelden.

 

Wanneer piratenkoningin Mez alarm slaat is reisbureau Wereldvreemd in rep en roer. Mez’ wereld De Breek wordt kleiner en kleiner, en dus schieten Jonathan en Flick te hulp. De Breek is een waterwereld vol piraten en meervolk, en een bezoek is niet zonder gevaar. Je koffer vasthouden was nog nooit zo lastig, en Flick moet al haar magie aanwenden om de Breek te redden voordat-ie voor altijd verdwijnt. Maar of dat gaat lukken?

Mijn leeservaring

Deze avonturenserie heeft mij tot nu toe alleen maar gigantisch blij gemaakt en heerlijk verrast. L.D. Lapinski heeft een vloeiende schrijfstijl en prettig tempo. Hen is een van mijn favoriete schrijvers op het moment en hun tweede boek heeft mijn liefde alleen maar vergroot. De casual representatie, de ontluikende gevoelens van Flick. Het is allemaal geweldig. De spanning, en bovenal hun creativiteit! In dit boek reizen we naar een aantal nieuwe werelden en ze waren allemaal weer uniek en bijzonder. Ik heb mn ogen uitgekeken.

En ohja, het boek bevat (gay) PIRATEN. Vandaar dat ik deze recensie plaats op talk like a pirate day!

 

Naast het grote avontuur vond ik het heel mooi dat er zo veel ruimte was voor het rouwproces van Jonathan. De meiden gaven hem space, beurden hem op, moedigden hem aan en lieten hem huilen. Het was mooi om hen als (found)family samen te zien.

 

Tijdens het lezen was niet duidelijk wie de slechterik van het verhaal was of zou worden. Mijn vermoedens wisselden een aantal keer en de wending die het uiteindelijk nam vond ik super. Dat is iets waar ik mijn complimenten over wil geven. Het boek nam verschillende (onverwachte) wendingen maar ze hadden allemaal nut en voelden totaal niet geforceerd. Het maakte dat ik door wilde lezen. Van oeh wat zou er nou gaan gebeuren?!

En dat einde. Wajoooow. Ik was zo verbaasd! Ik had het totaal niet zien aankomen dus dat maakte het extra leuk. Ik ben heel benieuwd hoe deze serie af zal lopen... Gelukkig voor jullie (en mij) is het derde deel op 5 juli verschenen, dus je kunt gelijk doorlezen. (De dag dat ik deze recensie typ ben ik er net in begonnen, so far, so good!)

Tenslotte wilde ik nog even noemen dat het boek ook beschikbaar is als e-book én luisterboek. Heel fijn! Zo is het verhaal toegankelijk voor zo veel mogelijk mensen.

Conclusie

Een spannend, fantasievol verhaal dat me weer positief verrast heeft. Ik ben nog meer van de personages gaan houden en ben heel benieuwd hoe Flick's gevoelens zich verder gaan ontwikkelen. Mensen lees dit boek, je zult vertelt staan van de creativiteit, onvoorwaardelijke liefde en geweldige casual queer rep!

 

* Van dit boek heb ik een recensie exemplaar ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.