5x boeken om bij weg te dromen

Gepubliceerd op 14 februari 2020 om 14:00

Self love,

self love,

self love

Het is weer zo ver. Het is 14 februari. De dag van de liefde. Een commercieel concept natuurlijk. Om ons veel geld te laten uitgeven. De liefde zou elke dag, elk moment gevierd moeten worden.

Valentijn kan voor ons single mensen een hele confronterende dag zijn. Of druk op ons leggen. De maatschappij heeft bepaalde normen. En als je na een bepaalde leeftijd nog single bent voeldoe je niet aan die norm. Dikke onzin natuurlijk!

Vandaag geef ik je 5 boekentips om heerlijk bij weg te dromen. Als je zelf geen persoon hebt om de liefde mee te vieren. Vier dan de liefde voor jezelf! Selflove is de belangrijkste vorm van liefde. Don't you forget. En hoe kun je selflove nou beter vieren dan door wat me-time in te plannen en heerlijk weg te kruipen in een goed boek!

Here we go. Vijf boeken met een liefdes verhaal. Ik heb geprobeerd zo inclusief mogelijk te zijn en zal bij elk boek de representatie vermelden. Happy valentine xx


1. Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum

Rep: Mexicaanse, LGBTQ+, PTSS

Mexicaanse auteur, homoseksuele gevoelens (& relatie), mexicaans personage, vader van Ari heeft PTSS (hij heeft gevochten in Vietnam)

Dit boek vertelt het verhaal over de worstelende Aristoteles en de gelukkige Dante. Hun werelden verschillen als dag en nacht. Ze lijken niks met elkaar gemeen te hebben. Tot ze dat wél hebben. Ze gaan op zoek naar antwoorden, op zoek naar zichzelf. Vastberaden de geheimen van het universum te ontrafelen. Een boek vol poëtische zinnen. Je zult lachen, je zult huilen. Maar je zult nooit spijt hebben dit boek te hebben gelezen. Een boek om in één keer uit te lezen en nog dagen over na te denken.

2. Simon vs de verwachtingen van de rest van wereld

Rep: LGBTQ+

Als je nog nooit van dit boek hebt gehoord heb je onder een steen geleefd. In 2016 verscheen deze in het Nederlands. In 2018 is hij verfilmd.

Dit verhaal is een moderne you've got mail. Alleen zijn het twee jongens! Simon komt in contact met Blue. Ze hebben hele mailgesprekken en worden verliefd. Maar komt iemand er achter. Simon wordt gechanteerd. Als hij niet doet wat hem gevraagd wordt zal de chanteur zijn mailgesprekken verspreiden en hem outen. En Simon is er absoluut nog niet klaar voor om uit de kast te komen. En Blue ook niet! Daarom kennen ze elkaars naam en gezicht ook niet. Zodat niemand er achter zou komen.

Simon voelt zich rot. Eindelijk had hij iemand waar hij mee kon praten, iemand die hem begreep. En nu staat dat alles op het spel. 

Een verhaal vol high school drama, liefde, vriendschap en diversiteit.

3. De voordelen van onbeantwoorde liefde

Rep: LGBTQ+, donkere huidskleur, dik zijn

Molly en Cassie zijn een tweeling. (En de nichtjes vam Abby, de beste vriendin van Simon)

Molly is dik, Cassie is dun. Molly heeft al 26 onbeantwoorde liefdes gehad. Cassie zoent elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie wordt verliefd op een meisje en Molly voelt zich alleen. Het stelletje is vastberaden om een leuke jongen voor Molly te zoeken. Maar ondertussen begint Molly voor haar collega te vallen. Wat nu? 

Een heerlijk verhaal vol humor, vriendschap en liefde. De onzekerheid van Molly zal voor vele herkenbaar zijn. En we hebben allemaal wel eens een onbeantwoorde liefde gehad. Het boek is geschreven door Becky Albertalli, dus je weet dat het einde een happy end is. Dit boek laat zien dat je er mag zijn zoals je bent. En dat iederéén een happy end verdient en kan krijgen. Ga dus niet bij de pakken neer zitten. Lees dit boek en je hart wordt weer gelijmd!

4. Wat als dit het is

Rep: LGBTQ+

Wat als dit het is is een heerlijk verhaal vol vriendschap en liefde. Het boek beschrijft de hele liefdes cyclus. Twee jongens ontmoeten elkaar bij het postkantoor. De een brengt een doos met spullen van zijn ex weg, de ander is daar toevallig. De een heeft net een break-up achter de rug, de ander is op zoek naar de liefde. De een gelooft in toeval en het universum, de ander niet. Wat als ze voor elkaar bestemd zijn? Wat als dat niet zo is. Becky Albertalli en Adam Silvera beschrijven de onzekerheden van de liefde. Liefde, vriendschap, humor en realiteit. Dit boek is perfect voor jou als je ook wel eens twijfels in de liefde hebt.

5. De selectie

Eigenlijk heeft dit boek geen specifieke representatie. Maar het verhaal is gewoon te dromerig om niet te noemen.

Een verhaal over een royal en een doorsnee meisje van een veel lagere klasse. Ze word ineens overspoeld door pracht en praal. In competitie met 39 andere meiden. Wie wint het hart van de prins. En hoe ver willen ze gaan? Een verhaal vol romance, vriendschap en ook wat rebellie. Lees deze dromerige serie van Kiera Cass nog snel voor haar volgende boek  de beminde uit komt in mei!

 

Bij welke boeken droom jij heerlijk weg? Laat het me weten in de reacties!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.