7x boeken van POC auteurs

Gepubliceerd op 21 maart 2020 om 09:00

Het is vandaag 21 maart. Internationale dag tegen racisme en discriminatie! Om dit onder de aandacht te brengen deel ik vandaag zeven boekentips. De auteurs zijn van kleur, net als hun personages. Het is bizar dat we blij zijn als er gemixte personages in een boek zitten. Dat we dit vaak expliciet benoemen. Het zou normaal moeten zijn! Het zou genormaliseerd moeten worden. Gelukkig wordt het langzaam aan wat beter. Maar er is nog een lange weg te gaan. Dagen als vandaag zijn perfect om hier aandacht voor te vragen. Genoeg gekletst. Hier komen mijn tips:

 

Misschien is het anders – David Yoon

Een eigenzinnig, knap en romantisch coming-of-ageverhaal. Voor lezers van Rainbow Rowell, Nicola Yoon, John Green, Becky Albertalli en Adam Silvera.

 

Frank Li is een Tussenpersoon – zijn zelfverzonnen term voor Koreaans-Amerikaanse kinderen die gevangen zitten tussen enerzijds de traditionele verwachtingen van hun ouders en anderzijds hun Amerikaanse omgeving. Zijn ouders hebben één regel wanneer het over relaties gaat: date een Koreaanse. Dat wordt moeilijk wanneer Frank verliefd wordt op de slimme, mooie, maar ook witte Brit.
Mede-Tussenpersoon Joy heeft hetzelfde probleem, dus ze sluiten een deal: ze doen alsof ze met elkaar daten om zo hun ouders om de tuin te leiden. Het lijkt een perfect plan, maar uiteindelijk leiden hun nepdates ertoe dat Frank zich afvraagt of hij de liefde – en zichzelf – ooit echt goed begrepen heeft.

 

'Misschien is het anders gaat over een jongen die doet alsof hij verliefd wordt om vervolgens echt verliefd te worden. Deze jongen is Koreaan-Amerikaans, net als ik.' David Yoon

 

De zon is ook een ster – Nicola Yoon

Natasha gelooft in de wetenschap en feiten. Niet in het lot. Of in dromen die nooit uit zullen komen. Ze is zeker niet zo’n meisje dat haar grote liefde ontmoet in een platenzaak in New York. Niet op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica.
Daniel heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij zal chirurg worden en geen dichter, zoals hij eigenlijk wil. Maar als hij Natasha ontmoet, ziet hij ineens een andere toekomst voor zich, mét haar. En hij heeft nog twaalf uur de tijd om Natasha daarvan te overtuigen.
Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit kunnen komen? 

 

Nocturna – Maya Montayne

Finn is een dief die haar gezicht met haar magie kan veranderen. Handig, maar daardoor kan ze zich bijna niet herinneren hoe ze er écht uitziet.

Alfie is een prins die nooit voorbestemd was om koning van San Cristobal te worden. Maar als zijn oudere broer wordt vermoord, verandert zijn lot voor altijd.
Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien.

Lees ook mijn recensie: Nocturna - Maya Motayne

 

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Saenz

‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’ 

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

 

Zij en ik – Nic Stone

Jupiter en haar buurjongen Courtney zijn al elf jaar beste vrienden, maar alles verandert als de mooie, sprankelende Rae hun leven instapt.

Courtney 'Coop' Cooper: Gedumpt. Nog een keer. Normaal zou ik het niet erg vinden, maar op dit moment negeert mijn beste vriendin Jupiter Sanchez me om een of ander meisje te appen.

Rae Evelyn Chin: Ik ben het 'nieuwe meisje', maar Jupiter en Courtney laten me voelen dat ik hier thuishoor. Ik wil hem kussen. En haar ook.

Jupiter 'Jupe' Charity-Sanchez: Het enige wat erger is dan het verliezen van het meisje dat je liefhebt aan een jongen, is haar verliezen aan jouw jongen. Ik moet iets doen.

Eén verhaal. Drie kanten. Geen gemakkelijke oplossingen. Als het gaat om liefde, aantrekkingskracht en relaties, is niets eenvoudig.

 

'Ik wilde dat ik Zij en ik had kunnen lezen toen ik vroeger zelf probeerde uit te vinden wanneer het oké is om van iemand te houden.' Nic Stone 

Lees ook mijn recensie: Zij en ik - Nic Stone

 

Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds

Bij Jack King lukt alles altijd bíjna. Bijna vroeg hij dat leuke meisje mee uit (maar zijn beste vriend was hem voor), bijna was hij de beste van de klas, bijna kwam hij in het footballteam...

Als hij op een feestje de mooie, grappige Kate ontmoet, denkt hij dat de vloek van 'bijna' eindelijk is verbroken. Maar dan hoort hij dat Kate zal overlijden aan een ernstige ziekte.

Dit zou het einde moeten zijn van hun verhaal, maar dat is het niet. Op het moment van Kates overlijden krijgt Jack een tweede kans. Zijn leven wordt gereset, en het volgende moment is hij zes maanden terug in de tijd en weer op het feest, waar Kate er gezond en stralend bij zit. Is hij gek aan het worden of is hij echt aan het tijdreizen? Jack is bereid overal in te geloven, als hij Kate maar kan redden. Al snel blijkt echter dat de keuzes die hij maakt niet zonder gevolgen zijn. Jack moet bepalen hoe ver hij bereid is te gaan om de mensen van wie hij houdt te redden...

 

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht en... stopt de brief in een doos die ze in haar kamer verstopt. Totdat de doos op een dag opeens weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Lees ook mijn recensie: Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

 


Er zijn natuurlijk nog veel meer boeken. Dit is slechts een kleine greep. Ook zijn er vele boeken die nog op mijn lijstje staan. Boeken die ik nog graag wil lezen. Ik heb er een paar voor jullie op een rijtje gezet.

 

Mijn to be read lijstje:

  • Zwendelprins – Rima Orie
  • Bloed en beenderen – Tomi Adeyemi
  • Ingesloten – Samira Ahmed
  • The hate u give – Angie Thomas
  • Stukjes van mezelf – Renée Watson
  • Een bijna eindeloze afstand – Tahereh Mafi

 

Welke boeken wil jij nog lezen? En welke boeken raad jij me aan? Laat het me weten in de reacties!

Reactie plaatsen

Reacties

Priscilla
4 jaar geleden

The Hate U Give vond ik echt heel tof! Wat mij betreft ook echt een tip!

Maak jouw eigen website met JouwWeb