Recensies


Ottilie en de monstermacht - Rhiannon Williams

Zoals jullie misschien nog wel weten was ik razend enthousiast over Ottilie en de drochtenjagers. En ik was niet happy met het einde. Want ik wilde weten hoe het af zou lopen. Gelukkig heb ik inmiddels het tweede deel gelezen en vandaag deel ik mijn leeservaring met jullie. Spoiler alert: ik vond hem geweldig!

Lees meer »

Iron sisters forever - Tracy Banghart

Zoals jullie misschien nog wel weten vond ik the iron sisters een GE-WEL-DIG boek! Ik kon dus ook niet wachten om het vervolg te lezen. Na wat logistieke problemen ontving ik het boek dan ook. En tot mijn grote verbazing stond er achter op het boek een quote van mij (van mij!!!!) vermeld. Hoe tof is dat?!

Lees meer »

De naamloze koningin - Rebecca McLaughlin

Als ik ergens naar uit keek dan was het dit boek wel! Klassenverschil, royalty, krachtige vrouwen zijn allemaal favoriere elementen van mij. Dus als die samengevoegd worden is de kans heel erg groot dat ik het boek geweldig ga vinden. En geluksvogel die ik ben mocht ik het boek van Volt recenseren. Bedankt voor het exemplaar!

Lees meer »

De genadigen - Margaret Owen

Al weer een hele tijd geleden was ik in gesprek met vertaalster Margot Reesink. We hadden het over boeken, vertalen, verhaalkeuzes. Een heel leuk gesprek! Ze stuurde me een exemplaar van De genadigen op. Ze was erg benieuwd wat ik er van zou vinden. En ik ben er eindelijk aan toe gekomen om hem te lezen! 

Lees meer »

Niemandsland - Angelo Vergeer

Vlak voor verschijning was er veel ophef over Niemandsland. Mensen hadden het boek niet gelezen maar kraakten het compleet af. Dat vind ik niet oké. Lees dan op z'n minst het verhaal. Ik wilde het boek een eerlijke kans geven! Dus ik heb het boek gelezen. Helaas moet ik bekennen dat dit verhaal in mijn ogen niet door de beugel kan.

Lees meer »

Trust again - Mona Kasten

Mona Kasten is enorm populair in Duitsland. Boekerij wist dat en besloot haar again-serie in het Nederlands uit te geven. Ze kozen een paar ambassadeurs uit om de boeken te promoten en ik was daar één van! Na begin again te hebben gelezen was ik reuze benieuwd naar het vervolg, trust again. En ik kan je verklappen, hij heeft me niet teleurgesteld!

Lees meer »

Tiny pretty things - Sona Charaipotra & Dhoniëlle Clayton

Ballet heeft een speciaal plekje in mijn hart. Als een boek zich in de balletwereld afspeelt is mijn aandacht dus gelijk getrokken! Toen ik zag dat Blossom Books, tiny pretty things zou vertalen, was ik zeer benieuwd. Ik kende het boek helemaal niet. Maar toen ik het opzocht klonk het als een heerlijk verhaal. En netflix heeft een serie gemaakt van de boeken, deze verschijnt dit najaar al!

Lees meer »

Supernerd - Emmy van Ruijven

Al een hele tijd wist ik dat Emmy een boek wilde uitgeven. Ik wist alleen nog niet waar. Toen ik er achter kwam dat DVP het boek zou uitgeven heb ik gelijk een mailtje gestuurd. Helaas kon ik geen recensie exemplaar krijgen door logistieke problemen. Gelukkig was Emmy zo lief om me een exemplaar op te sturen. Bijna twee maand voor het boek uit kwam had ik hem al in huis! Maar ik mocht er nog niks over vertellen... En vandaag is het dan eindelijk zo ver. Ik mag van de daken schreeuwen waarom Supernerd zo heerlijk is!

Lees meer »

Als de nacht eindigt - Laura Diane

Toen het debuut van Laura Diane bijna uitkwam, heb ik haar geïnterviewd. Toen het boek in de winkels lag heb ik het direct gekocht. Shame on me heb ik het nú pas gelezen! Ik was steeds niet in de mood voor een dystopisch verhaal. Maar vorige week heb ik dit boek in één ruk uitgelezen. Wat een fantastisch verhaal!

Lees meer »

Doe de kraan dicht, Geronimo! - Geronimo Stilton

Toen ik er achter kwam dat er een nieuwe serie van Geronimo Stilton zou komen, was ik dol enthousiast. Ik vind het milieu erg belangrijk en het is dan ook goed dat de milieu problemen onder de aandacht worden gebracht! Iedereen zal zijn of haar steentje moeten bijdragen als we een verschil willen maken. Alle kleine beetjes helpen!

Lees meer »

Anna K. - Jenny Lee

Zoals jullie weten ben ik gek op hervertellingen. En ik ben gek op royals. Toen ik zag dat uitgeverij Moon, Anna K ging uitgeven was ik dolenthousiast. Dit verhaal klonk geweldig, precies in mijn straatje. Helaas viel hij mij, in tegenstelling tot vele anderen, behoorlijk tegen.

Lees meer »